Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът: От години говоря за политическата намеса в работата на съдебната власт

Президентът: От години говоря за политическата намеса в работата на съдебната власт

Румен Радев коментира и темата Северна Македония.

"Виждаме това. за което аз говоря от години, а именно, че има политическа намеса в работата на прокуратурата." Това каза пред журналисти президентът Румен Радев. 

"Не искам да спекулираме с всякакви хипотези. Има нещо много по-важно от личността на г-н Иван Гешев - това Висшият съдебен съвет (ВСС). Органът, който кадрува и който взема решения", допълни президентът. 

"Надявам се от всичко, което излезе наяве - и за политическите вмешателства и за податливостта на членовете на ВСС, те трябва да покажат независимост и следване на закона и принципите", каза още той. 

Държавният глава коментира и идеята на Христо Иванов да бъде преосмислена институцията служебно правителство, за да може да се занимава само с изборите. "Няма проблем, стига редовното правителство да си върши работата и да не завещава тежки кризи на служебното правителство", дпбави Радев.

"Стига да има компетенцията да пише закони, а не да не направи нито един по ПВУ и след това всички да се правят от служебното правителство..Също да могат да направят закони за правосъдна реформа, защото пак ги направи служебното правителство. Стига да организират прозрачни и справедливи търгове за газ, защото те го договаряха по телефона, а търговете пак ги направи служебното правителство", подчерта президентът. 

Радев коментира и темата Северна Македония. "Явно ще отнеме време, докато Република Северна Македония застане сред демократичните държави. И ние трябва да помагаме в този процес.". 

По думите на държавния глава ръководството на Република Северна Македония трябва да убеди не България, а своите граждани, че гради демократична държава. 

"Има ли в България хора, които се идентифицират като македонци? Има, но тези хора имат еднакви права наравно с всички български граждани. Те не се преследват, срещу тях няма режисирани съдебни процеси, няма паления, стрелби, няма побоища. Те могат да работят в администрацията на всички нива, могат да заемат всички изборни длъжности в ншата страна. Те имат пълните права и никой не ги ограничава или преследва. А българите в РСМ са подложени на системен тормоз", посочи той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега