Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът открива официално новия символ на Созопол

Президентът открива официално новия символ на Созопол

Президентът Росен Плевнелиев ще посети Созопол за празника на 17 юли, когато се чества Света Марина - покровителката на града.

Президентът Росен Плевнелиев ще посети Созопол за празника  на 17 юли, когато се чества Света Марина - покровителката на града. Той ще бъде посрещнат в центъра на града от  кмета Панайот Рейзи и почетна рота моряци от Военно морска база Атия, които ще изпълнят ритуал по посрещането на главнокомандващия на Българската армия.

Първото място, което ще посети президентът в Созопол е църквата Св. св. Кирил и Методий, където ще се поклони пред мощите на Свети Йоан Кръстител. Преди близо една година в качеството му на кандидат за президент  това бе първата му спирка по време на визитата му в града. Той ще разгледа разкопките на крепостната стена и ще се запознае с най-новите открития на археологическия обект, който се намира в близост до църквата Св. св. Кирил и Методий.

Разходката му ще продължи по алеята на Южната крепостна стена и музея на фондация „Созопол”,където ще се запознае с последните проекти, по които работи фондацията и ще разгледа музея.  В 18.00 ч. официално ще бъде открит най-новият символ на града - автентична рибарска гребна лодка тип „аламана”. Президентът и придружаващите го лица ще присъстват на водосвет и ритуал по откриване на аламаната, чийто монтаж в градинката до църквата Св. св. Кирил и Методий започна.

Програмата за празниците на Созопол продължава с откриване на една изключителна изложба на монети, която ще бъде открита в Археологическия музей. Празникът ще завърши с концерт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега