Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът: Работим денонощно, за да намерим виновните за атентата в Бургас

Президентът: Работим денонощно, за да намерим виновните за атентата в Бургас

Бъдете сигурни, че българските институции работят ефективно, денонощно и няма да се успокоим, докато не намерим виновните за атентата в Бургас и тези, които стоят зад тях и ги изправим пред съда.

Бъдете сигурни, че българските институции работят ефективно, денонощно и няма да се успокоим, докато не намерим виновните за атентата в Бургас и тези, които стоят зад тях и ги изправим пред съда. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който е на държавно посещение в Израел, след срещата си с председателя на Кнесета Реувен Ривлин.

Това го дължим на българския народ, който очаква от институциите в България да намерят извършителите на тази жестока атака, дължим го и на демократичното световно семейство, каза още президентът. Терористичната атака в Бургас ни направи по-силни заедно, заяви Плевнелиев. Само заедно можем да бъдем ефективни в борбата срещу тероризма, това ужасно зло, каза президентът.

От своя страна Реувен Ривлин посочи, че всички израелски граждани, които пострадаха в атентата, са изразили своето уважение към отношението на българското правителство и народа към трагедията, и за еднозначната критика срещу всяка проява на терор в България и навсякъде по света.

Израелският президент Шимон Перес заяви, че България е много скъпа за Израел. Тя е спасила десетки хиляди евреи от нацистите, което Израел никога няма да забрави, и е страна на гостоприемство, на честни, работещи, добри хора, каза Перес при посещението на българския държавен глава.

Перес призна, че посещението го е разчувствало силно. Като посочи, че има много случаи, в които България е застанала зад Израел - особено последния случай в Бургас, президентът Перес заяви, че много уважава това, което българският президент, правителство и сили за сигурност са направили да се погрижат "за този случай както трябва".

Президентът Росен Плевнелиев пък покани израелския си колега в България за отбелязването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи през Втората световна война. Събитието ще се състои на 10 март 2013 г. Плевнелиев посочи, че годишнината, с която България ще отбележи спасяването на всички 48 398 български евреи от лагерите на смъртта, ще бъде  повод да се отдаде почит на всички, чиито живот е бил погубен през годините на Холокоста  и да се поклоним пред силата на човешкия дух, хуманността и толерантността.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега