Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът Радев: Алабализмите очевидно са похват на други хора

Президентът Радев: Алабализмите очевидно са похват на други хора

Той посочи, че освен заявено желание за реформа на службите за сигурност, е необходимо и познаване на законите, структурата, задачите, функциите и начините на сътрудничество с чуждестранните партньори.

"Проблемът със записите, е че те засягат моралните устои на политическата класа и водят до все по-изтъняващо доверие в политическата система и държавността." Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира разпространените записи от партийно заседание на "Продължаваме промяната". 

"Очаквам политическите партии да преосмислят не само своите програми и коалиционни споразумения, но и принципите и начините на правене на политика в България, каза още държавният глава и допълни, че без морал в политиката няма как да бъдат постигнати важни национални цели. ", каза още държавният глава. 

"Всеки, който има амбицията да прави дълбоки промени в службите, да не кажа "погром" - както се чу, трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента, а на България, и са под прякото оперативно ръководство на Министерски съвет," заяви Румен Радев. 

Той посочи, че освен заявено желание за реформа на службите за сигурност, е необходимо и познаване на законите, структурата, задачите, функциите и начините на сътрудничество с чуждестранните партньори. „Службите са наистина сериозно реформирани и полагат максимални усилия в рамките на бюджета и ресурсите, с които разполагат“, каза още държавният глава и припомни доброто взаимодействие с партньорски държави. 

В отговор на въпрос за цитирани от записите думи, Румен Радев подчерта, че „алабализмите са очевидно похват на други хора“, които  трябва да обяснят какво точно са имали предвид, наред с много други неща. 

Попитан дали ще свика Консултативен съвет за национална сигурност по темата, държавният глава посочи, че в рамките на КСНС се водят закрити заседанията и се обсъжда класифицирана информация, до която е трудно да бъдат допуснати определени хора.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега