Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът Радев към ПП-ДБ: За мен този мандат вече е дискредитиран

Президентът Радев към ПП-ДБ: За мен този мандат вече е дискредитиран

От своя страна акад. Николай Денков заяви, че България има нужда от редовно правителство, което да решава проблемите на хората и да предвижи напред европейския път на страната.

"Искам да изразя своето лично уважение към Вас, познавайки Ви като министър в няколко правителство, и да изразя пълно разбиране на деликатността на ситуацията, в която се намираме в момента. Пряко ангажиран съм с националната сигурност и съм призван да браня българската държавност. Тук искам да заявя, че точно заради това, аз нецелесъобразно от моя страна, да Ви връча мандат след изтеклите записи, и да поверя съдбините на България в ръцете на лидерите на вашата партия след изтеклите записи и последвалите публични самопризнания, заради торпелирането на българския суверенитет. Наклеветяването и планираната чистка в държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите, и дискредитирането на европейски институции и името на България", посочи Радев пред представители на ПП-ДБ преди да връчи проучвателния мандат. 

"Аз съм призван да браня Конституцията, и по силата на тази Конституция аз съм длъжен да връча този проучвателен мандат. Неговото оползотворяване е ваше конституционно право. Но в името на съхраняване на Вашето достойнство и политическа перспектива и съхраняване на имиджа на България пред нашите европейски партньори, и ви призовавам да преосмислите изцяло целесъобразността от изпълняването на този мандат, тъй като според мен той вече дискредитиран", заяви още президентът Радев.

От своя страна акад. Николай Денков заяви, че България има нужда от редовно правителство, което да решава проблемите на хората и да предвижи напред европейския път на страната. 

"Много е важно парламентът да продължи да работи редовно. Чакат ни промени в законите за борба с корупцията, промени в НК, включително свързани с войната по пътищата, а може би и промени в Конституцията, които да оздравят съдебната система така, че да върнат чуството за справедливост у хората.", каза кандидатът за премиер на коалиция ПП-ДБ.

Той заяви, че ще водят в следващите дни преговори с другите парламентарни сили, за да успеят да съставят редовно правителство, което да изпълни целите, които са залегнали в управленската им програма."Надявам се това усилие да бъде подкрепено и следващата седмица да имаме правителство", заяви още той.

Връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание

Връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание

Публикувахте от Румен Радев в Понеделник, 29 май 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега