Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът Радев: ПП-ДБ и ГЕРБ заедно "изнасилват" Конституцията. Ще сезирам Конституционния съд

Президентът Радев: ПП-ДБ и ГЕРБ заедно "изнасилват" Конституцията. Ще сезирам Конституционния съд

"Съвсем до скоро лидерите на ПП-ДБ се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и трябва да бъдат държани далече от властта, ако искаме да бъдем демократична и правова държава. Днес те управляват заедно.", заяви президентът.

"Аз подписах Указа за закона, с който се обнародва решението на мнозинството само да се откаже от наложената от тях енергийна вноска за транзит на газ. С което отпада преградата, която правителството и парламента сами издигнаха по пътя ни към Шенген. Осъзнаването на нелепата политика на управляващите, която не вкара и една стотинка в бюджета, но за сметка на това ни злепостави, като ненадежден партньор в Европа, за съжаление е в резултат на дипломатически скандал и натиск от страна Унгария". Така президентът Радев коментира шансовете на страната ни за пълноправно членство в Шенген малко преди да замине на двудневно официално посещение в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу..

"Управляващите дължат обяснение за ощетяването на националния интерес и саботиране на пълноценната ни европейска интеграция. Призовавам ги в оставащите дни на годината да ни гарантират влизането в Шенген ", допълни президентът. 

Според Радев с много дипломация, усилия и конкретни резултати по времето на служебното правителство е постигнат конкретен ангажимент за октомври. "За съжаление, този импулс не бе развит, а напротив - сами се издигаха бариерите по този път. И нека не забравяме нещо важно, че политическото лицемерие има висока цена. И тази цена не се плаща от политиците, а от гражданите и от бизнеса", подчерта държавният глава.

"Съвсем до скоро лидерите на ПП-ДБ се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и трябва да бъдат държани далече от властта, ако искаме да бъдем демократична и правова държава. Днес те управляват заедно, "изнасилват" Конституцията заедно и заедно щели да ни спасяват от корупцията. Това е толкова зловодно, че миризмата стига и до онези, които търсят всеки повод да ни спънат за Шенген", подчерта още президентът.

"С промените в Конституцията мнозинството очевидно изпълнява поредния етап от онзи сценарий в злополучния запис на ПП, който много бързо се забрави. Явно апетитът им за власт не се побира в Конституцията и тя трябваше да бъде пренаписана. Но мисля, че тези промени неизбежно ще доведат до кризи. Тепърва ще виждаме резултата от това, което те сътвориха, и аз ще сезирам Конституционния съд по тези въпроси", категоричен бе Радев. 

Във връзка с поправките в Конституцията, свързани с двойното гражданство и дали има разлика в позицията му от 2019 г., Румен Радев попита дали се прави разлика между приобщаването на българи по рождение към управлението на страната, придобили двойно гражданство, както е заявил преди 4 години, и сегашното решение за вкарването в управлението и в парламента на чужденци с български паспорти. Той запита още дали се прави разлика между средата за сигурност тогава и нейното влошаване сега. По думите му мнозинството и управляващите не осъзнават в какви рискове вкарват България или правят тези промени за конкретни хора. "Например да има предварителна индулгенция за хора, които и сега са в управлението, в правителството и в парламента, или пък вече имат набелязани хора, които ще влязат в управлението при ротацията или при следващ парламент“, допълни още Румен Радев. 

"Докато в Европа държави ограничават миграционната си политика и предоставянето на гражданство в резултат на оценка на геополитическите промени, ние тепърва правим обраното -  широко отваряме вратите за чужденци с български паспорти и в управлението, и в парламента на страната“, каза още Румен Радев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега