Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът Радев: В президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати

Президентът Радев: В президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати

"Това ясно показва, че явно решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм далече от институционалния път за вземане на решения.", каза президентът.

"В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС по темата за експулсирането на руските дипломати. На Съвета по сигурност към МС, проведен на 9 юни, където е участвал представител на президентската институция, тази тема не фигурира в предварително обявения дневен ред. Тя се повдига вътре за обсъждане по принцип, но по нея няма взето решение." Това каза президентът Румен Радев пред медиите след края на срещата на НАТО в Мадрид. 

"При завръщане на представителя на президентската институция и споделяне на хода на протичане на Съвета, от президентството е изпратено писмо към секретаря на Съвета по сигурност към МС с въпрос за взетите решения. Отговорът е: Няма прието гласувано решение на този съвет.", уточни Радев. 

"Това ясно показва, че явно решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм далече от институционалния път за вземане на решения.", каза президентът. 

"Заседание на КСНС не може да отмени взето вече решение на правителството в оставка. Органът, който контролира МС е българският парламент. Дори да бъде в оставка правителството носи отговорност за своите действия.", каза още Румен Радев. 

"Последствията от това действие могат да бъдат изключително сериозни най-вече за нашата дипломатическа мисия в Москва. Но важното е, че по този начин не може да се вземат решения в изпълнителната власт по един толкова важен въпрос. Отговорността лежи изцяло в изпълнителната власт, нищо, че тя е в оставка.", категоричен беше държавният глава.
Радев: В президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати

Радев: В президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати. Президентът говори след края на срещата на НАТО, която определи като историческа. Четете повече тук >> https://bntnews.bg/news/radev-v-prezidentstvoto-ne-e-postapval-doklad-na-dans-za-ruskite-diplomati-1199993news.html

Публикувахте от "По света и у нас" - новините на БНТ в Четвъртък, 30 юни 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега