Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната”

Президентът Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната”

От ПП имат 7 дни, за да намерят подкрепа за кабинет.

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на номинирания за премиер от „Продължаваме Промяната” акад. Николай Денков.

„Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато традиционно си пожелаваме здраве, мир и благоденствие. Когато гледаме с надежда и очакване за повече, разум, диалог и разбирателство, за единение около важните за страната ни приоритети. Вярвам, че ще използвате времето в рамките на предстоящата седмица да потърсите необходимата подкрепа от останалите политически сили и да се върнете с изпълнен мандат и проектосъстав на Министерския съвет. Желая ви успех!”, каза президентът.

„Приемам от името на „Продължаваме Промяната” този втори мандат с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна, много хора даже казват, че е невъзможна. Ние сме убедени, че трябва да направим всичко, което е необходимо, за да съставим правителство през настоящия период”, посочи от своя страна акад. Денков.

Номинираният за премиер отчете, че са натрупани много проблеми, забавени са реформи и има нужда от правителство, което да обединява хората и да решава техните проблеми. „Затова и променихме подхода за подготовка на реализацията на този мандат. Използвахме празничните дни, за да дефинираме четири национални цели, които смятаме, че обединяват. И да направим списък от дейности, които, ако изпълним през 2023 г., ще се приближим към изпълнението на националните цели”, уточни още той.

Акад. Денков припомни, че в обсъждането на целите се включиха три партии - „Демократична България”, БСП и „Български възход”. „Много се надявам, че и другите политически сили ще се включат в този процес, защото имаме нужда от това. Подготвената декларация ще бъде внесена като проект на решение на Народното събрание с идеята, че парламентът трябва да подкрепи националните приоритети”, разясни номинираният за премиер от ПП.

В случай, че проектът за решение получи подкрепа от мнозинството, „Продължаваме Промяната” ще върне мандата със списък на членове на Министерския съвет. Ако обаче няма одобрение от народните представители, папката ще бъде върната на президента неизпълнена. „Много се надявам, че следващите дни ще бъдат изпълнени с разум и ние можем да върнем вярата на хората, че има кой да работи за тях”, завърши акад. Денков, който представи копие от декларацията на президента.

След връчването на папката от „Продължаваме Промяната” имат 7 дни, в които да решат дали ще върнат втория мандат изпълнен, или не. Ако акад. Денков не успее да предложи кабинет, държавният глава ще има седмица да избере партия, която да получи третата папка.

Припомняме, че на 12 декември кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски представи пред президента проектокабинет, но парламентът отхвърли неговата кандидатура.


Снимка: Пресцентър Президентство
Източник: Nova

Връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание.

Връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание.

Публикувахте от Румен Радев в Вторник, 3 януари 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега