Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът Румен Радев връчи мандата на ГЕРБ - СДС (Видео)

Президентът Румен Радев връчи мандата на ГЕРБ - СДС (Видео)

По закон, ако те не успеят да съберат подкрепа в парламента, следва втори опит със следващата политическа сила - „Има такъв народ”. Ако се стигне до връчване на трети мандат, той се дава на политическа сила по преценка на държавния глава.

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ - СДС „Възлагам ви да съставите правителство. Очаквам в 7-дневен срок по Конституция да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на обществените очаквания за справедливост, социална ангажираност и икономически растеж. Правителство, което да ръководи ефективно страната и да я изведе от днешната криза“, обърна се Румен Радев към представителите на ГЕРБ-СДС при връчването на мандата.

По закон, ако те не успеят да съберат подкрепа в парламента, следва втори опит със следващата политическа сила - „Има такъв народ”. Ако се стигне до връчване на трети мандат, той се дава на политическа сила по преценка на държавния глава.

Припомняме, че по-рано днес премиерът в оставка Бойко Борисов, разкри избора си за министри в проектоправителство на ГЕРБ - СДС с премиер Даниел Митов. Митов от своя страна обяви, че "Демократична България" ще бъдат поканени на консултации. "Ще поканим и групата на „Има такъв народ“. Обмисляме варианти какъв кабинет ще може да се състави", подчерта Митов. 

"Днес обявихме персоналния състав на проектокабинета. Хора с ясни биографии, с добра професионална подготовка, от първия ден, ако бъде съставен и подкрепен кабинета, да се справим с икономическата и здравната криза. Надявам се, че в българския политически живот може да се върне нормалното държавническо поведение. Кампанията отмина, трябва вече да се работи, има нужда от стабилен кабинет, и то бързо", коментира още номираният за министър-председател от ГЕРБ-СДС и окачестви проектокабинетът като "амалгама от опит, приемственост и обновление". Той уточни, че неофициални разговори не са били водени и подчерта, че няма да търсят подкрепата на БСП и ДПС.

Връчване на мандат за съставяне на правителство

Връчване на мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 45-ото Народно събрание

Публикувахте от Румен Радев в Вторник, 20 април 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега