Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът връчи на "Продължаваме промяната" мандат за формиране на правителство

Президентът връчи на "Продължаваме промяната" мандат за формиране на правителство

По-рано днес премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че за министър-председател на евентуален следващ кабинет ще бъде номиниран досегашния вицепремиер и министър на финансите Асен Василев.

В 17:00 ч. започна връчването от президента Радев на първия мандат за съставяне на правителство. Той бе даден на най-голямата политическа група в парламента - тази на "Продължаваме промяната". 

"България е в политическа, икономическа и социална криза. Българите споделят основателни тревоги за растящите цени и нарастващата неизвестност около бъдещето. По Плана за възстановяване и устойчивост чакат своята реализация. От вчера имаме и външнополитическа криза. При връчването на мандата за сегашното правителство в оставка, предупредих, че ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система още в първите сто дни, то статуквото ще потърси своя реванш", обърна се към Асен Василев президентът. 

Държавният глава подчерта, че очаква адекватни решения и отстояване на националния интерес за изграждане на свободна и просперираща България.

По-рано днес премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че за министър-председател на евентуален следващ кабинет ще бъде номиниран досегашния вицепремиер и министър на финансите Асен Василев.

"За мен това е огромна отговорност, всички сме наясно, че в кризите, които България трябва да посрещне, е изключително важно да имаме кабинет. И той да работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и наистина да отстоява българския интерес и независимостта на държавата", каза от своя страна Василев. 

"Продължаваме промяната". ще разполага със седем дни, за да предложи състав на правителство. Ако той не бъде одобрен, мандатът ще бъде връчен на ГЕРБ-СДС. Ако те обаче го върнат, както обявиха по-рано през деня, то държавният глава ще трябва да избере трета политическа формация, на която да даде възможност за съставяне на правителство.

Връчване на мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "Продължаваме промяната"

Връчване на мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарната група - "Продължаваме промяната"

Публикувахте от Румен Радев в Петък, 1 юли 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега