Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът възложи на Димитър Главчев да състави служебно правителство /Видео/

Президентът възложи на Димитър Главчев да състави служебно правителство /Видео/

Радев заяви, че партиите не са успели да осигурят стабилно управление, но са ограничили максимално правомощията на президентската институция. По думите му не може да насрочи избори, докато не бъде излъчено служебно правителство.

Държавният глава Румен Радев прие кандидата за служебен министър-председател в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство. Президентът определи вчера председателя на Сметната палата Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател в изпълнение на чл.99, ал.5 от Конституцията.

Президентът взе това решение след като последователно в рамките на два дни разговаря с всички лица, които могат да заемат поста според последните промени в Конституцията. Радев заяви, че партиите не са успели да осигурят стабилно управление, но са ограничили максимално правомощията на президентската институция. По думите му не може да насрочи избори, докато не бъде излъчено служебно правителство. 

Радев благодари на Димитър Главчев, че единствен се е нагърбил да изпълни тази тежка мисия да състави правителство. Радев призова за максимално неполитически кабинет, като даде срок 1 седмица, за да получи обратно папката с проектокабинет. Президентът коментира, че кабинетът трябва да отговори и на очакванията на хората за решаване на належащите проблеми пред държавата, наред с организирането на прозрачни избори.

От своя страна Димитър Главчев заяви, че решението му е било трудно, но не е имало алтернатива. В противен случай държавата е щяла да бъде хвърлена в конституционна криза. "Ще ви представя състав на правителство, равноотдалечен от политическите сили, неопетнени експерти, с добро име в обществото. Във ведомствата има такива хора, ще направя така, че да не се срамувате при подписването на състава на правителството", заяви Главчев и увери, че ще продължи да следва евроатлантическата ориентация на страната. 

Възлагане на кандидата за служебен министър-предеседател да предложи състав на служебно правителство

Възлагане на председателя на Сметната палата Димитър Главчев, определен за служебен министър-предеседател, да предложи състав на служебно правителство

Публикувахте от Румен Радев в Събота, 30 март 2024 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега