Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Природни продукти, които облекчават сърбежа при ухапване от комар

Природни продукти, които облекчават сърбежа при ухапване от комар

Дъждовете, комбинирани с по-високи температури, предлагат рай за размножаването на комарите. И независимо от усилията за ограничаване на популацията на тези насекоми, пръскането със сигурност не може да гарантира на 100%, че няма да срещнете по пътя си някое от тези миниатюрни хапещи врагове.

Дъждовете, комбинирани с по-високи температури, предлагат рай за размножаването на комарите. И независимо от усилията за ограничаване на популацията на тези насекоми, пръскането със сигурност не може да гарантира на 100%, че няма да срещнете по пътя си някое от тези миниатюрни хапещи врагове.

Специалистите препоръчват в топлите дни и вечери да залагаме на репеленти, които отблъскват комарите, и да носим подходящи дрехи, за да се защитим от неприятните ухапвания. Но ако вече сте ухапани, неприятното усещане за сърбеж и несъзнателното разчесване могат да бъдат не само досадни, но и опасни за здравето.

Навремето бабите ни мажеха подутините със спирт или одеколон. Те обаче изсушават излишно кожата, която и без това се дехидратира от слънцето, морската вода и честите душове. Предлагаме Ви колекция от 6 натурални продукта, които облекчават сърбежа и успокояват кожата при ухапване от комар.

Американският клиничен хербалист Нейт Петлий посочва като най-доброто решение етеричното масло от лавандула, пише порталът “Prevention”. Капка от ароматното олио намалява възпалението, болката и сърбежа, като същевременно ускорява заздравяването на тъканта и действа антибактериално. Освен това има приятен аромат.

Храстът хамамелис, още познат като “вещерска леска”, има множество лечебни приложения, сред които е и облекчаването на кожни раздразнения. Екстрактът от кората на храста стяга кожата, убива бактериите и помага на тъканта да се възстанови от ухапването. Можете да си приготвите продукта сами, или да потърсите готов продукт в аптеката.

Добавете във ваната зрънца магнезиев сулфат или разтворете от продукта в подходящ съд, след което потопете засегнатото място. Английската сол е вече широко разпространена и у нас и предлага бързо облекчение като намалява отока около ухапаното. По този начин тялото спира да произвежда хистамини, които са и причината за сърбежа. Ако не разполагате със соли, можете да ги замените с овесени ядки. Те имат сходно действие и борят възпалението.

Оцетът също е сред продуктите, които спомагат за облекчаване на сърбежа. Той има антибактериално и антихистаминно действие, помага за бързото възстановяване на кожата и освен това обикновено е наличен в повечето домове. Не прекалявайте с употребата му, тъй като все пак става дума за киселина, която може да причини известно раздразнение.

Накрая, но не и на последно място, лукът също облекчава симптомите, макар в първия момент да причинява парене и неразположение. Натъркайте люспа от зеленчука върху ухапаното и ще се отървете от неприятния сърбеж. Лукът има противовъзпалително и антихистаминно действие. Единственият недостатък е, че... кожата Ви ще мирише на лук. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега