Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Природозащитници в помощ на земеделците от региона

Природозащитници в помощ на земеделците от региона

Възможности за кандидатстване за агроекологични плащания или за плащания за земи, попадащи в Натура 2000 зони, ще представят природозащитници на земеделците около Бургаските езера.

Възможности за кандидатстване за агроекологични плащания или за плащания за земи, попадащи в Натура 2000 зони, ще представят природозащитници на земеделците около Бургаските езера. Това ще стане в рамките на информационна среща организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) със съдействието на областна дирекция „Земеделие” – Бургас.  

Срещата ще се проведе на 11 април 2011 г. (понеделник) в залата на Областна администрация на 1 етаж от 10.00 до 14.00 часа. На нея експерти от БДЗП ще запознаят земеделците, чиито земи попадат в защитени зони от екологичната мрежа Натура 2000, с условията за кандидатстване и получаване на компенсации, ако поддържат земята си в добро земеделско и екологично състояние.

На информационната среща ще бъде представена подробно и възможността за компенсиране на земеделците по мярка 214 „Агроекологични плащания” към Програмата за развитие на селските райони. За да бъдат максимално полезни на собствениците на земи около езерата (Атанасовско, Бургаско и Мандра), експертите от БДЗП  са готови по време на срещата да отговарят на въпроси  на земеделците относно кандидатстването по мерките на Програмата за развитие на селските райони.

Информационната среща се организира в рамките на проект „Живот за Бургаските езера” към програма LIFE+ на ЕС изпълняван от БДЗП. Дейностите на проекта насочени към дългосрочно опазване на приоритетни видове птици и управление на техните местообитания се осъществяват  в три защитени зони от екологичната мрежа Натура 2000 - „Мандра-Пода”, „Езерото Вая” и „Атанасовско езеро”. В границите на тези зони, влизат и земеделски земи от землищата на много населени места в района на град Бургас.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега