Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приютът за бездомни е с увеличен капацитет

Приютът за бездомни е с увеличен капацитет

Кметът на Бургас Димитър Николов разпореди да бъде увеличен капацитета на приюта за бездомни заради тежките зимни условия. В момента там са настанени 17 човека, при капацитет за 12. Поставени са допълнителни дюшеци и одеала.

Кметът на Бургас Димитър Николов разпореди да бъде увеличен капацитета на приюта за бездомни заради тежките зимни условия. В момента там са настанени 17 човека, при капацитет за 12. Поставени са допълнителни дюшеци и одеала.

На хората се раздават бульони и чай. По изключение бездомните имат право да пребивават в приюта и през деня, а не само нощем, каквито са изискванията. В приюта ще бъдат настанявани само жители на община Бургас. В момента пътищата в Бургас са изчистени, училищата и детските градини работят.

През цялата изминала нощ екипите на почистващите фирми обработваха улиците. Изразходени са 191 тона сол, 42 тона пясък и 154 тона луга. Почти до асфалт са почистени маршрутите на автобусните линии. Няма постъпили оплаквания за закъсали автобуси. През цялата нощ няма нито едно постъпило оплакване от зимната обстановка при дежурните в Община Бургас. Тази сутрин се чистят спирките и второстепенните улици.

В момента единственият проблемен участък е между селата Брястовец и Драганово, където силният вятър е натрупал на места повече сняг. До час пътят ще бъде изчистен и там. Превантивно децата от тези села са освободени от училище. Останалите учебни заведения в община Бургас са отоплени и работят. Проблеми е имало единствено в квартал Сарафово, където токът е спирал на няколко пъти и е попречил за бързото отопляне на учебните заведения. В момента необходимата температура е достигната, но учебните часове са намалени.

През следващите дни снеговалежът в Бургас ще намалява, но температурите ще падат. Всички магазини по селата са заредени с хранителни продукти. Община Бургас и почистващите фирми са в готовност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега