Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Продължава изтичането на радиация от "Фукушима"

Продължава изтичането на радиация от "Фукушима"

Съдържанието на радиоактивни вещества в морската вода близо до Втори реактор на авариралата "Фукушима 1"се е увеличило няколко пъти през последните дни, което говори за продължаващо изтичане на радиация.

Съдържанието на радиоактивни вещества в морската вода близо до Втори реактор на авариралата "Фукушима 1"се е увеличило няколко пъти през последните дни, което говори за продължаващо изтичане на радиация. Това съобщи операторът на АЕЦ-а - компанията ТЕПКО, предаде ИТАР-ТАСС.

Днес специалисти на "Фукушима 1" продължиха подготовката за извеждане на радиоактивната вода, която се е натрупала в турбинната зала и подземните помещения на втори енергоблок. През тази седмица 660 тона радиоактивна вода бяха прехвърлени в резервоара на филтърната система на реактора, след което се снижи нивото на радиоактивност, съобщи БТА.

Както предполагат специалистите, именно събралата се в дренажната система вода с високо съдържание на радиоактивни вещества е източникът на изтичане на радиация извън пределите на централата, която те се опитват да доведат до минимум.

Към момента се съобщава, че броят на загиналите след разрушителното земетресение и последвалите вълни цунами е близо 13 000 души, а изчезналите - 15 000.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега