Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Продължаваме Промяната" внася проект на решение за намаляване на цените на горивата

"Продължаваме Промяната" внася проект на решение за намаляване на цените на горивата

Това обяви на брифинг в парламента съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Парламентарната група "Продължаваме Промяната" (ПП) внася проект на решение за намаляване на цените на горивата на вътрешния пазар. Това обяви на брифинг в парламента съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Петков обясни, че дерогацията за вноса на руски петрол, която бе договорена с ЕК, влиза в сила след 5 декември.

До 5 декември дерогацията още не е влязла в сила. Това означава, че всички европейски страни могат да вкарват руски петрол, но след 5 декември ние ставаме една от четирите страни в ЕС, които имат възможността да вкарват по-евтиния руски петрол да се преработва в България и продуктите от тази преработка да остават само за вътрешния пазар, което реално ще даде и по-ниските цени, обясни Петков.

Важно е дотогава българското правителство да изготви ясен механизъм, за да може тази възможност, която нашето правителство успя да договори в Брюксел, да се отрази на крайните клиенти, коментира Кирил Петков. 

Ето защо сега сме подготвили специфични мерки в това решение и се надяваме, че българското правителство до 5 декември ще ги изпълни, каза още Петков. 

Проекторешението предвижда изработване на механизъм за проследяване на пазара на горива в България, като по този начин се гарантира ценовото предимство на горивата, произведени от руски суров петрол, въвеждане на изискването преработката на руски суров петрол в България да се прави само и единствено от компании, които са регистрирани на територията на България, и гарантиране, че печалбите на тези дружества ще остават тук, в България, обясни Венко Сабрутев.

По думите му от ПП предлагат още въвеждане на европейски регламент за спешна намеса за справяне с високите цени на електроенергията чрез въвеждане на допълнителен данък за свръхпечалбите от нефтопреработването. Сабрутев обясни, че се предвижда използването на приходите от този данък за компенсиране на физическите лица, потребители на горива в България. Това проекторешение е реално решение на проблема с високите цени на горивата и ще доведе до спад на цените, каза депутатът. 

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега