Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Продължават проверките на плажа "Слънчев бряг - юг"

Продължават проверките на плажа "Слънчев бряг - юг"

Експертите на двете институции отново инспектираха и големите плажни клубове.

Продължават проверките на плажа "Слънчев бряг - юг". През изминалата седмица експерти отМинистерството на туризма и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) отново провериха разположените обекти и съоръжения за съответствие.

Оказа се, че все пак има 20 такива, които не са предвидени в одобренатаот министъра на туризма схема. За тях не са издавани и разрешения за поставянеот главния архитект на община Несебър, по информация на присъстващите служителина общината. Сред обектите,които са разположени без необходимите одобрения са лампи, паркинги, навеси,бариери, волейболно игрище, трибуни, детски пясъчник, алея за транспортнавръзка и др.

Всичкисъоръжения, които не са включени в одобрената схема от министъра на туризма иса поставени без разрешение на главния архитект трябва да бъдат премахнати. За целта ще бъдесезиран кмета на община Несебър, който трябва да издаде нужните заповеди по чл.57а от Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Експертите надвете институции отново инспектираха и 5-те обекта: THE ONE, La Cubanita, Cacao beach,Del Mar и BEDROOM, за които е констатирано, че отговарят на предвидените всхемата конфигурация в план и местонахождение.

Ежегодно, повъзлагане на Министерството на туризма, през активния летен сезон се извършва иизмерване от лицензирани геодезисти на площите на преместваемите обекти идопълнителните търговски площи към тях на територията на морските плажове.

Предстои в периода юли-август 2018г. да се извърши прецизно измерване наплощите на поставените обекти на плаж „Слънчев бряг – юг“. В случай, че бъдатустановени нарушения от министерството ще се предприемат необходимите действияза отстраняването им, като се направят предписания към концесионера.

Ако той непредприеме нужните действия, нарушенията ще се отстранят със заповед на кметана община Несебър по реда на чл. 57а от ЗУТ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега