Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Ангелов: На първи крачки от края на третата вълна сме

Проф. Ангелов: На първи крачки от края на третата вълна сме

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна с много крехки тенденции за спад на заболеваемостта, но с отчетлива тенденция.

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна с много крехки тенденции за спад на заболеваемостта, но с отчетлива тенденция. Това обяви на традиционния брифинг на здравните власти министър Ангелов. 

„Вътрешното разпределение на случаите - имаме няколко области с над 700 на 100 000 души. За изтеклите 14 дни на първо място е София, следвана от Варна, Перник, Бургас, Русе и Софийска област. С най-ниска заболеваемост с Разград, Видин, Кърджали, Търговище, Велико Търново и Габрово”, обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Имаме положителна тенденция обаче за Бургас. Областта вече пречупи кривата и вървят надолу заболелите. Бяха над 1000 на 100 000 души, а сега на двуседмична база заболелите са 880 на 100 000 души", поясни проф. Ангелов и допълни "беше трудно, но бургазлии се справиха".

"Отчита се и тенденция на намаляване на заетостта на леглата за пациенти с COVID-19 в болниците", каза още Ангелов. За последната седмица новозаразените и излекуваните вече са почти равен брой. Прехвърли се платото, но тенденцията е крехка за момента, защото на двуседмична база спадът на заболеваемостта е само със 7 %, коментира председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега