Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Ангелов: Ваксините идват, ставаме все по-силни

Проф. Ангелов: Ваксините идват, ставаме все по-силни

„Отчитаме тенденция към намаляване на използваемостта на леглата в COVID отделенията на болниците. 42% от тези, които са за неусложнени пациенти, са заети. Най-висока е заетостта в Бургас – 62%, Варна – 60% и в Ямбол – 64%. Тези проценти обаче намаляват и това е много добра тенденция“, коментира Ангелов.

"Искам да се обърна към всички български граждани и да им кажа, че ставаме все по-силни и по-информирани. Човечеството се изправя уверено и победоносно в битката срещу COVID-19, ваксините идват и с тях ще преодолеем най-тъмните страници в съвременната ни история. Само заедно и с постоянство ще успеем да отвоюваме победата срещу COVID-19". Това каза на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Отчитаме тенденция към намаляване на използваемостта на леглата в COVID отделенията на болниците. 42% от тези, които са за неусложнени пациенти, са заети. Най-висока е заетостта в Бургас – 62%, Варна – 60% и в Ямбол – 64%. Тези проценти обаче намаляват и това е много добра тенденция“, коментира той.За последната седмица близо 16 000 души са излекувани. 9500 са потвърдените случаи на заразяване. 8661 са заразените медици от началото на пандемията. Активните случаи сред здравните работници в момента са 3311.

14-дневната заболеваемост е 425 на 100 хил. за периода 7 декември - 20 декември, на 17 място в ЕС и четвърто място в Балканския полуостров. По-бавно намалява показателят на хоспитализираните и починалите, на първо място сме на Балканския полуостров. 394 на 100 хиляди се заразяват в София, отчете доц. Ангел Кунчев. Кърджали е с най-ниска заболяемост, а Варна с най-висока. Намаляват и положителните проби от общия брой на направените тестове. От 40% сега падат под 30%, заяви доц. Кунчев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега