Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Балтов: Има нужда от поне две седмици строги мерки (видео)

Проф. Балтов: Има нужда от поне две седмици строги мерки (видео)

Той отново подчерта, че вирусът се е видоизменил

Директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов смята, че е необходимо да се въведат строги мерки срещу коронавируса за две седмици.

„Според мен трябва да бъдат затворени временно, поне за две седмици, детските градини. Учениците от 1 до 5 клас да минат онлайн, доколкото могат. Естествено, не може да затвориш децата, а да оставиш фитнесите и ресторантите да работят. Смятам, че наистина трябва да разберем, че има нужда от две седмици със строги мерки”, категоричен беше той в ефира на NOVA.

Проф. Балтов отново подчерта, че вирусът се е видоизменил. „От 46 постъпили в болниците, само двама нямат английския вариант. Той вече трайно се е настанил в България, в София”, допълни директорът на спешната болница.Той коментира още, че има все повече пациенти с коронавируса под 18-годишна възраст, които се нуждаят от лечение в болница.„Всички са с пневмония и се лекуват с антибиотици. Засега няма такива в тежко състояние. През изминалия пик имаше и такива, които се нуждаеха от апаратна вентилация”, обясни проф. Балтов, като добави, че ще се открият още 20 легла за деца в „Пирогов”. Той съобщи, че в „Пирогов” постепенно се запълват леглата.

„С днешна дата имаме 390 души, настанени в болницата, от които 10 деца. 40 пациенти са интубирани, на апаратна вентилация”, каза проф. Балтов. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега