Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Герджиков: От ГЕРБ не пожелаха нищо срещу подкрепата си

Проф. Герджиков: От ГЕРБ не пожелаха нищо срещу подкрепата си

„Смятах, че много повече партии ще застанат зад мен и ще припознаят кандидата, който ще може да осъществи нужното"

От ГЕРБ не пожелаха нищо срещу подкрепата си. Това каза проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативния комитет като кандидатура за президент на предстоящите избори на 14 ноември, в предаването „Здравей, България“ по NOVA. „Изтеклата информация за моята кандидатура даде повод на политическа партия ГЕРБ да обяви подкрепата си за мен. Аз не съм кандидатът на ГЕРБ, защото съм издигнат от Инициативен комитет“, заяви Герджиков. Той уточни, че когато се е срещнал с представители на ГЕРБ те не са му поставили нито едно условие. „Те не пожелаха нищо срещу подкрепата си. Не мисля, че съм обвързан с тях”., посочи проф. Анастас Герджиков.

„Мотивацията ми е свързана с това, че сме в много тежка политическа криза. Винаги сме все повече разединени. Аз нямам намерение всички да се прегърнем и различията да отпаднат, но е важно да се обединим около важните за обществото теми. Ако това беше направено нямаше да се стигне до толкова много избори за една година”, каза още Герджиков.„Красимир Вълчев е този, който е предложил на ръководството на партия ГЕРБ да подкрепят мен, вместо да излъчат свой кандидат. Срещнах се с Бойко Борисов в централата на партията. Там беше и г-н Вълчев, а аз им обясних, че ще приема кандидатурата на Инициативния комитет. Там дойде и изненадата – г-н Борисов каза, че съм подходящ кандидат и няма нито едно условие към мен”, обясни проф. Герджиков.

„ГЕРБ са били три пъти последователно в управлението и са правили много грешки през годините. За толкова време няма как да не сгрешиш. Някои от тези грешки са наистина несъвместими с това, което аз разбирам под честна и полезна за народа политика. След като обаче са избирани 3 пъти аз смятам, че те са направили и полезни неща”, заяви Герджиков.

„Смятах, че много повече партии ще застанат зад мен и ще припознаят кандидата, който ще може да осъществи нужното. Разчитал съм най-много на подкрепата на дясно-центристките партии”, допълни той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Галин
    08 окт 2021 18:07

    А като стане президент, дали няма да го налазят от ГЕРП и да започнат да изкат "услуги" ?

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега