Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата очаква уведомление от МВР за образуване на досъдебно производство

Прокуратурата очаква уведомление от МВР за образуване на досъдебно производство

„Съгласно закона, разследващият орган следва да уведоми прокурора незабавно, не по-късно от 24 часа”, каза Милева

„Към момента никой не знае кой ще разследва това досъдебно производство – дали е от компетентност на европейската прокуратура, или българската". Това заяви пред NOVA говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Преди това тя обясни, че към настоящия момент в Прокуратурата не е постъпило нито уведомление от органите на МВР за образуване на досъдебно производство, нито протоколи от извършени действия по разследването по неотложност спрямо политически лица.

„Съгласно закона, разследващият орган следва да уведоми прокурора незабавно, не по-късно от 24 часа”, каза Милева. „Вчера беше изпратено официално съобщение, че случаят касае 120 случая на европейската прокуратура в България. Компетентността да разследва би следвало да е на Европейската прокуратура”, допълни тя.

По думите й съгласно закона органите на досъдебното производство, могат да извършват действия на претърсване и изземване и без разрешение на съдия, като протоколът се представя на наблюдаващия прокурор, който го предоставя на съдията незабавно, но не по-късно от 24. „В момента очакваме уведомление от органите на МВР за образуване на досъдебно производство, както и да ни представят протоколите по извършените действия по разследването по неотложност”, каза Милева.

Тя допълни, че при срещата с европейския главен прокурор в четвъртък не са били коментирани подобни казуси.„Срещата беше много позитивна, бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес”, каза Милева.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега