Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата повдигна обвинения срещу Перата за задържане и побой над мигранти

Прокуратурата повдигна обвинения срещу Перата за задържане и побой над мигранти

Районната прокуратура в Малко Търново е задържала за 72 часа Петър Низамов - Перата за незаконно задържане на трима незаконно прекосили българската граница афганистанци. Според разследващите, той и отрядът му са нанесли и побой над откритата мигрантска група. Срещу Низамов вече са повдигнати обвинения, като за това престъпление законът предвижда затвор до 6 години.

Районната прокуратура в Малко Търново е задържала за 72 часа Петър Низамов - Перата за незаконно задържане на трима незаконно прекосили българската граница афганистанци. Според разследващите, той и отрядът му са нанесли и побой над откритата мигрантска група. Срещу Низамов вече са повдигнати обвинения, като за това престъпление законът предвижда затвор до 6 години.

Подробности по провежданото разследване оповестиха по време на брифинг днес Апелативният прокурор на Бургас – Любомир Петров и Директорът на ОД на МВР в града комисар Калоян Калоянов. Според представителя на държавното обвинение, Низамов е отказал съдействие на разследващите органи, не е дал обяснения и не е участвал в разпознаване. Един от афганистанците го познал по снимка.

Сцената се разиграла на 10-и април. Според разказите на имигрантите, Перата бил част от група, наброяваща около 10 души - вероятно един от доброволните отряди на организацията, в която Низамов членува. Според прокурор Петров, задържащите са използвали сила спрямо тримата мъже. Те са били съборени на земята, ритани, завързани и пребъркани за пари и ценности. Потърпевшите обяснили, че нападателите им имали ножове и пистолет.

Апелативният прокурор добави, чеса иззети мобилния телефон на Низамов, както и два преносими компютъра, като щеим бъде извършена експертиза.Комисар Калоянов съобщи, че саизвършени претърсвания, като в колата и жилищата на Низамов са открити ножове,мачете и марихуана.

Калоянов подчерта, че МВР винагипоощрява гражданите, които помагат на полицията, но само ако тази помощ е врамките на закона.Предстои Районна прокуратура -Малко Търново да внесе в Съда искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържанепод стража“ спрямо Низамов.

Припомняме Ви, че Перата осъждан за нанасяне на телесни повреди и хулиганство. В края на месец март той бе част от организирания протест в защита на Динко - друг представител на доброволните отряди, който бе разпитван от полицията във връзка със задържането на нелегални имигранти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега