Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата призова Корнелия Нинова на разпит

Прокуратурата призова Корнелия Нинова на разпит

"Безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването, прокуратура ще решава проблемите в БСП.", посочи лидерът на левицата.

"Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата на България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците? Свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева от пенсиите? Свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси в БСП? Безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването, прокуратура ще решава проблемите в БСП.", посочи тя. 

По думите на Нинова, тя трябва да предостави и запис и заверени копия от стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на БСП от 28 август.

Също така трябва да връчи и призовки на други членове на Националния съвет, организационния секретар и зам.-председателя на контролната комисия – да се явят на разпит, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на БСП.

„Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Той беше изключен от партията. Съдът отказа да впише това изключване, което също е безпрецедентен акт. Кирил Добрев идва на заседание на Националния съвет, изказва се два пъти и сега жали, че не е допуснат до Национален съвет. Това е конкретния повод за да се намеси прокуратурата по този начин.”, отбеляза Нинова.

„Няма да предоставя и един документ от партийни събрания на прокуратурата. Да се снабдят със съдебна заповед за претърсване и изземване. Да заповядат – чакам ги на „Позитано”. Няма да се явим на разпит и ние тримата. Има член 71 от НПК – да го задвижат. Представители на Министерството на правосъдието да дойдат и да ни отведат принудително на разпит. Чакаме ги, и тримата сме тук – не се укриваме. Ще сигнализираме всички възможни европейски и български институции за случващото се. Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите и задкулисието, независимо от оказвания натиск”, категорично заяви лидерът на левицата.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега