Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата спря следствието за смъртта на германеца-убиец в ареста

Прокуратурата спря следствието за смъртта на германеца-убиец в ареста

Прекратиха досъдебното производство за смъртта на германеца Ролф Греммел, който се обеси в следствения арест.

Окръжната прокуратура в Бургас е прекратила досъдебното производство за смъртта на германеца Ролф Греммел, който се обеси в следствения арест. Припомняме, че Ролф Греммел  бе привлечен като обвиняем за извършеното убийство на Хенри Щернберг. Греммел бе задържан с прокурорско постановление, а впоследствие с определение на Окръжния съд в Бургас му бе наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”, която да търпи в Ареста в Бургас.

В 16,45 ч. на 31.08.2012 г. Ролф бил приведен в Ареста, в отделно арестно помещение, което обитавал сам. Той разполагал с химикал, хартия и бръснарско ножче, което разглобил и извадил режещата част - метални пластини. С тях отрязал парче коаксиален телевизионен кабел с дължина 180 см., част от структурното окабеляване на Ареста-Бургас. На лист хартия собственоръчно написал предсмъртно прощално писмо адресирано до приятелката му Соня Майснер.

С одеяло прикрил тази част от килията, където се намирала тоалетната чиния. Зад така образуваният параван завързал едната част на телевизионния кабел за металната рамка на леглото, а другата завързал около врата си и се обесил. Смъртта му била установена към 22,40 ч. от постовия полицай.

От събраните по делото доказателства безспорно се установява, че Ролф сам е планирал и реализирал настъпилата смърт, т.е. касае се за самоубийство. По време на разследването е констатиран пропуск в организацията и дейността по охрана на живота и здравето на задържаните в Ареста-Бургас лица, а именно – наличие на свободен достъп до телевизионен кабел със значителна дължина.

Не е установена пряка причинно-следствена връзка на констатирания пропуск с разследваната смърт, като е прието, че се касае за административно нарушение, което ангажира единствено дисциплинарна отговорност на допусналите го длъжностни лица, допълват от Окръжната прокуратура в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега