Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Промени в "Синята зона" и подземни проекти обсъжда Общинският съвет днес

Промени в "Синята зона" и подземни проекти обсъжда Общинският съвет днес

Общинският съвет на Бургас ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред на заседанието има 70 точки и най-вероятно те няма да бъдат разгледани само в един ден. За разглеждане е включено предложение от кмета Димитър Николов да се изтегли нисколихвен кредит по програма JESSICA от банка, за построяването на атракциона "Подземен град".

Общинският съвет на Бургас ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред на заседанието има 70 точки и най-вероятно те няма да бъдат разгледани само в един ден. За разглеждане е включено предложение от кмета Димитър Николов да се изтегли нисколихвен кредит по програма JESSICA от банка, за построяването на атракциона "Подземен град".

Заемът е за 2 110 000 лв. и ще се връща до 2026г. Според администрацията не може да се кандидатства по оперативна програма за безвъзмездно финансиране, тъй като от атракциона ще се формират печалби. Проектът обхваща бомбоубежищата под морската градина на обща територия от 3180 кв.м. Ще бъдат изградени 12 помещения и 17 коридора, които ще се превърнат в галерии, кафенета и места за интерактивни забавления и обучение.

Друг инфраструктурен обект, за който общината ще иска разрешение е изграждането на пешеходен подлез, който да свързва улица "Богориди" с морската градина. Съветниците ще гласуват също план за развитие на социалните услуги в общината. Има предложение и за включването на Бургас във Федерацията на световните туристически градове. Кметът ще предложи още да се прекрати процедурата за концесиониране на парк "Езеро", зада може процедурата да тръгне отново за нов инвеститор.  

Общинските съветници от БСП искат места за паркиране, свободни от "Синя зона", пред Трета поликлиника в Бургас. Сред мотивите им са, че в ДКЦ2 има различни лекарски кабинети, както и клинична лаборатория, които се посещават от пациенти с различни заболявания и често се налага да спират точно пред входа на здравното заведение. Често обаче се случвало, когато гражданите излизат от поликлиниката да намират автомобилите си с поставени скоби.  

За пореден път НФСБ искат промени в "Синята зона", ограничаване на достъпа до спрения строеж на молитвен дом и прекратяването на концесията на площад "Св.Св Кирил и Методий". Те искат да се спре и проекта за подземната улица между улиците "Княз Борис І" и "Гурко" под площад "Тройката".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега