Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проституцията в България извънредно разпространена

Месечно проституират между 5000 и 8000 души
Проституцията в България извънредно разпространена

В България проституцията е извънредно разпространена и е над нивата в по-голямата част на Европа, сочи проучване на фондация „Риск монитор”. Организацията представи изследване на тема "За и против легализация на проституцията", което се е допитало до различни слоеве на обществото у нас.

В България проституцията е извънредно разпространена и е над нивата в по-голямата част на Европа, сочи проучване на фондация „Риск монитор”.  Организацията представи изследване на тема "За и против легализация на проституцията", което се е допитало до различни слоеве на обществото у нас.  

Данните от изследването сочат, че в България месечно проституират между 5000 и 8000 души. За сметка на това общият брой на клиентите пък е около 3700 души. От проституиращите у нас 90% са жени, 5 на сто са мъже и останалите 5% – транссексуални. Ромите сред тях са 70 на сто.

Проституцията в България, обаче не е и не може да бъде свободна професия, тъй като се управлява над 90% от криминални мрежи, изтъкват от фондацията. Докладът определя явлението като "социален феномен със значителни мащаби". Същевременно от фондацията отчитат, че узаконяването на проституцията надали ще вкара приходи в хазната, а и повечето проституиращи не желаят да излязат на светло.

Едно от предложенията е да се прекрати наказателното преследване на проституиращите по текстове за безделничество. Друго предложение е да се върне легализирането на определени дейности, както е било през 1918 година.

Според данните от представеното изследване над 56% от запитаните определят предоставянето на сексуслуги като неморално, а 18,8% смятат, че това е престъпление. Над половината смятат, че основният фактор, който подтиква хората към проституиране, е бедността. 18,4 на сто намират в продаването на секс - възможност за по-високи доходи.

Голям процент от запитаните са на мнение, че проституцията трябва да бъде легализирана, но не липсват и такива, които са против вкарването на "най-древната професия" в законови рамки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега