Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Протест против новите мерки блокира центъра на Бургас /хронология/

Протест против новите мерки блокира центъра на Бургас /хронология/

Над 100 души недоволстваха от новите мерки, обещаха протестът да стане ежедневие

Граждански протест затвори за няколко часа по обяд централни булеварди и улици на Бургас. Причината – недоволството от новите мерки срещу COVID-19, които влизат в сила от полунощ. Организатори на протеста бяха от партия „Възраждане“, част от членовете на която бяха сред най-шумните и дейни по време на днешните шествия. Всичко започна в 12:00 часа пред сградата на РЗИ-Бургас на ул. „Александровска“. Около 50-ина протестиращи издигнаха лозунги и скандираха против новите мерки и т.нар. „зелен сертификат“. Чуха се и доста обидни думи по адрес на директора на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.
 

В 12:30 часа, след като Паздеров не се появи на крака пред протестиращите, каквито бяха техните призиви, те направиха опит да влязат в сградата на РЗИ. На входа обаче протестиращите бяха спрени от полицаи, които не ги допуснаха в сградата на Регионалния здравен инспекторат. Тук някъде започна да се повишава напрежението. От тълпата протестиращи се чу своенравен призив за блокиране на бул. „Сан Стефано“ (пешеходната пътека в близост до Централната автобусна спирка), който стана реалност.
 

Десетки пешеходци, които по това време минаваха през този участък, също се включиха в протеста и към 12:30 той вече наброяваше над 100 човека. Така множеството граждани, водени от активисти на „Възраждане“, решиха да ориентират протеста към сградата на Областна управа, като стигнат до нея блокирайки движението по ул. „Христо Ботев“. 

Малко преди 13:00 часа протестът вече беше достигнал новата си цел, а желанието този път бе разговор с областния управител проф. д.н. Мария Нейкова. Подобна среща се оказа невъзможна, след като Нейкова е в командировка извън града. Пред протестиращите все пак застана човек от институцията – заместник-областният управител Асен Бонджев. Последва кратък диалог и Бонджев, заедно с протестиращите, пое пътя на обратно към сградата на РЗИ за втори опит за разговор с д-р Паздеров.
 

Самият Бонджев поясни, че е тук за да окаже съдействие на гражданите да се срещнат с директора на РЗИ. На път за РЗИ стана ясно, че д-р Паздеров е възпрепятстван от лични причини и не е на работното си място. Това обаче не попречи на няколко представителя на протестиращите този път да влязат в сградата и да разговарят с хора от ръководството на инспектората, които да отговарят на въпросите им. 

През репортер на PoligrafF.net организаторите обещаха, че протестите ще продължат всеки ден, докато желанията им не бъдат изпълнени. От протеста така и не стана ясно защо лично д-р Паздеров има вина за взетите нови ограничителни мерки и по какъв начин той може да ги облекчи. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега