Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Протест срещу освобождаването на шофьора, убил момче на пешеходна пътека

Протест срещу освобождаването на шофьора, убил момче на пешеходна пътека

Родителите на прегазения Филип са категорични, че правосъдната система работи за комфорта на престъпниците

В София днес се организира протест срещу решението на съда мъжът, прегазил пиян 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на столицата да бъде пуснат от ареста. Решението - мярката му за неотклонение да бъде заменена с "домашен арест" е на Софийския градски съд и стана ясна вчера. Според БНТ, разследването на тежката катастрофа вече е приключило и материалите са представени на родителите на убития Филип Арсов. Предстои прокуратурата да ги предяви и на обвиняемия - 37-годишния Петър Тодоров.

Когато процедурата приключи, наблюдаващият прокурор следва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд. Шофьорът е обвинен за причиняване на смърт, след умишлено нарушаване на правилата за движение. При ограничение на скоростта от 30 км./ч., Тодоров се е движел с 88 км/ч и е бил зад волана с 2,2 промила алкохол в кръвта. Приближавайки кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман", на пешеходната пътека, той не е спрял, блъснал е момчето и го е убил.

По време на катастрофата, в колата на Тодоров са се возили жена и нейното дете. Близките на загиналото момче заявиха, че ще блокират тази вечер кръстовището на ул. Гурко, където се случи трагедията."Научихме съвсем случайно за освобождаването на обвиняемия. Адвокатът ни уведоми, че е разбрал, че обвиняемият е пуснат не от вчера, а от началото на месеца. Съдебното заседание е било на 1 февруари. Съдия по заседанието е бил Виктор Чаушев, а прокурор Мария Стоянова. Тъй като ние не сме страна по тези производства, научихме много по-късно, нямаме мотивите, не знаем защо този човек е освободен под домашен арест", обясни Красимир Арсов, баща на прегазения Филип.

"Искането на обвиняемия е стигнало да правилния съдия и съдията го пуска вкъщи, в домашния си комфорт", категорична е майката на убитото момче - Николина Петкова."Съдебното производство не е приключило, но гледайки как функционира нашата съдебна система е възможно обвиняемият да повлияе на съдебния процес", подчерта опечаления баща.

Красимир Арсов разказа, че негов близък веднага след опелото на сина му е го е уведомил, че има информация, че бащата на обвиняемия вече е платил и ще го пуснат."Аз му казах, че е абсурдно, но очевидно не е. Съдебната ни система, след вчера се убедих, не работи за справедливостта, а за да престъпниците се чувстват комфортно", каза Красимир Арсов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега