Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Протести, митинги и шествия по света и у нас за Деня на труда

Протести, митинги и шествия по света и у нас за Деня на труда

Зачитан като официален празник в над 80 държави по света, Денят на труда е експлоатиран от различни политически доктрини през годините – източни и западни – но остава празник в чест на правата на трудещите си във всички сфери на живота.

Зачитан като официален празник в над 80 държави по света, Денят на труда е експлоатиран от различни политически доктрини през годините – източни и западни – но остава празник в чест на правата на трудещите си във всички сфери на живота.

В Русия Първи май традиционно преминава като празничен ден, отбелязван и от политическите противници на управляващите в Кремъл. Владимир Путин и Дмитрий Медведев се включиха днес в многохилядния митинг, организиран от профсъюзите на Манежния площад в Москва. Новият-стар и старият-нов държавен глава извървяха част от шествието и се смесиха с гражданите, под зоркото око на камерите и десетки охранители. Пред медиите двамата държавници изразиха задоволство от организацията.

Но Първи май няма да е повод за празник навсякъде в Европа. В съседна Гърция 1 май ще премине под знака на протестни действия срещу суровите икономически мерки, налагани от правителството. С протестни демонстрации ще бъде отбелязан Денят на труда в Испания, като шествията на профсъюзите започват около 12 часа българско време. В Португалия, синдикатите мобилизират своите членове за митинги следобед.

Движението „Окупирай” отправи глобален призив към своите симпатизанти към протестни действия в цял свят. Очаква се протестни действия да се проведат в Ню Йорк и Сан Франциско, където активисти са призовали към окупиране на моста „Голдън Гейт”.

У нас първомайският протест на левицата ще мине под мотото: “Първи май – Ден на гнева”. От 11.00 часа на площад "Народно събрание" започна протестен митинг, на който лидерите на БСП изразиха волята на трудещите се за едно по-добро бъдеще, за изход от кризата, икономически растеж, нови работни места и по-високи доходи в България.

Около 12.00 часа участниците в митинга се включиха в протестно шествие, което започна от пл. „Народно събрание“, по бул. „Цар Освободител” до лятната естрада в Борисовата градина, където ще бъде отбелязан празникът на в. „Дума“ и левия печат.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега