Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проучване: ГЕРБ и БСП остават в практически паритет

Проучване: ГЕРБ и БСП остават в практически паритет

При проучването, реализирано през октомври, ГЕРБ печели 24.1% от гласовете, а БСП - 23.6%.

След два поредни месеца на спад в обществената подкрепа към основната управляваща партия и ръст при извънпарламентарната опозиция, през октомври се регистрира стабилизация на нивата от месец септември. ГЕРБ и БСП остават в практически паритет, отчитат от "Тренд". При проучването, реализирано от агенцията през октомври, ГЕРБ печели 24.1% от гласовете, а БСП - 23.6%.

Трета политическа сила остава формацията на шоумена Слави Трифонов с 15.9%. На четвърто и пето място се задържат (10.2%) и Демократична България (8.8%). С реални шансове за представителство остават и формацията около Мая Манолова (3.9%) и Обединени патриоти (ВМРО и НФСБ) с 3.8%.  За сравнение, през септември сходно проучване показа следните резултати: ГЕРБ (23.8%), БСП (23.4%),  "Има такъв народ" (15.9%), ДПС (10.4%) и Демократична България (9.9%).

В проучването, поръчано от в-к "24 часа", са участвали 1008 пълнолетни българи. Допитването е осъществено в периода 03-10 октомври. В него са фигурирали и въпроси за коронавируса, като резултатите показват, че страховете от Covid-19 нарастват. През октомври вече две трети от българите са на мнение, че епидемията от коронавирус ще продължи да се развива. Ръст се регистрира и в дяловете на тези, които са на мнение, че трябва да се възстановят част от мерките срещу разпространението на болестта, но въпреки това засега половината българи са против възстановяването им.

Оценката за работата на парламента продължава да бъде най-ниската от всички институции, сочи още допитването. Три четвърти от българите оценяват отрицателно работата му, докато само 14% дават положителна оценка. При правителството не се забелязва промяна от последния месец, като малко над една пета са склонни да го оценят положително. 48% оценяват положително президента, докато 39% са на обратното мнение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега