Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проходът на Републиката остава затворен за движение

Проходът на Републиката остава затворен за движение

Проходът на Републиката остава затворен за движение за всички видове моторни превозни средства. До възстановяване на движението шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка. Тежкият трафик от Южна към Северна България е насочен през Ришкия и Котленския проход.

Проходътна Републиката остава затворен за движение за всички видове моторни превознисредства. До възстановяване на движението шофьорите на тежкотоварни автомобили,пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка.Тежкият трафик от Южна към Северна България е насочен през Ришкия и Котленския проход.

Вобласт Добрич е ограничено движението по път ІІ-27 Добрич - Балчик, ІІ-71Добрич - Оброчище, път ІІІ-902 Оброчище - Рогачево - Кичево - Варна и по пътІ-9 Варна-Балчик в района на Кранево.Утре,ако няма валежи, започва разчистването на Прохода на Републиката. Председателятна Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков и инж. Дончо Атанасов,член на УС, са в постоянна връзка с директорите на пътни управления ипътноподдържащите фирми. Рано сутринта инж. Атанасов направи оглед на обекта.

Наводнението на прохода е нанесло щети на пътна настилка и на два моста.Вобласт Велико Търново две съоръжения на път І-5 са в аварийно състояние.Участък от път ІІ-55 - подхода към Прохода на Републиката, е прекъснат в районана Килифарево. Около 200 м от пътя са разрушени от приливната вълна и са непроходими.Във Велико Търново - южният пътен възел, е бил залят от около метър вода.Нивото в момента е спаднало и аварийните екипи почистват наносите.Вобласт Габрово има проблеми с подпорните стени на пътя Трявна - Дряново. Целияттрафик е пренасочен през прохода Шипка.

Веднагаслед оттичане на водите екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“ започват огледина пътната мрежа в областите Варна, Добрич, Габрово и Велико Търново, за да сенаправи оценка за състоянието на пътната мрежа, нанесените щети и мерките,които ще се предприемат в максимално кратки срокове за възстановяването й.Запреодоляване на щетите от наводненията АПИ ще кандидатства за осигуряване нафинансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане къмМинистерския съвет.

Информацияза актуалната пътна обстановка може да се намери на интернет страницата на АПИ– www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Вагенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, койтосъбира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега