Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първанов: Въпросът дали АБВ ще участва на изборите, не е на дневен ред

Първанов: Въпросът дали АБВ ще участва на изборите, не е на дневен ред

Първанов: Ние говорим единствено за кризата в икономически план, но се вижда, че се работи на парче, ден за ден, без визия и за това трябва да има граждански структури като АБВ, които да поставят под светлината на прожекторите професионалистите, които имат управленската визия и имат авторитета и в които си струва да се инвестира.

Има криза на управлението. Ние говорим единствено за кризата в икономически план, но се вижда, че се работи на парче, ден за ден, без визия и за това трябва да има граждански структури като АБВ, които да поставят под светлината на прожекторите професионалистите, които имат управленската визия и имат авторитета и в които си струва да се инвестира. Това заяви президентът Георги Първанов по време на дебата "България - на другия ден", пише БГНЕС. Там се обсъжда създаването на гражданското движение Алтернатива за българско възраждане (АБВ). Според държавния глава именно създаването на една такава гражданска организация, когато някога се сформира нов управленски екип, хората ще бъдат достатъчно познати и на гражданите, а не да бъдат избирани по кръстовищата или незнайни кътчета. "Събрали сме се не само със съзнанието за един истински компромис между лявото и дясното, а и защото смятам, че е необходима нова политическа култура и в името на разбирането, че е необходим нов модел на управление, в който решенията се взимат от колкото може по-широк кръг партии, формации, граждански структури", сподели той.

"Като държавен глава винаги съм работил за единението на всички български граждани. АБВ трябва да се развие като една лаборатория на нови алтернативни идеи и инициативи. Събрали сме се съмишленици от гледна точка на търсенето и дефинирането на националните цели и интереси и намирането на ефективния начин за реализацията им", каза държавния глава. Според него трябва да се отговори и на въпроса дали е възможно да се прави политика без барикади. Първанов е на мнение, че абсолютизацията на лявото и дясното не е работеща. Няма ляв или десен изход от кризата. Нямаме нужда от нов ляв или десен проект, имаме нужда от граждански проект, който да събере най-силното, каза държавният глава. Държавният глава е убеден, че сега българската държава трябва да се обърне с лице към проблемите на бизнеса. "Днес кабинетът изглежда все така безпомощен в тежката битка с кризата, има дефицит на компетентност в сегашното управление.  

 Държавният глава препоръча занапред АБВ да организира дискусии по места, за да създаде мрежа от клубове за дебати. Президентът Георги Първанов обясни, че работата на държавния глава е да се занимава с политика. Така той отговори на критиките, че участвайки в гражданското сдружение АБВ вече не трябва да се нарича президент и на искането на Волен Сидеров за импийчмънт. „Някъде чух, май премиерът го каза, че президентът не може да се занимава с политика. Ако президентът не се занимава с политика, с какво се занимава.Това, че съм тук, и словото, което произнесох, надявам се не издава някаква боязливост", коментира след изказването си държавният глава пред журналисти.

На въпрос АБВ ще участва ли в изборите, Първанов беше категоричен: "Такъв въпрос не е поставян. АБВ е гражданско сдружение". Новият политически проект на президента Георги Първанов бе обявен днес от инициативна група от десет души начело с бившия депутат, бивш вицепремиер и сегашен кмет на Благоевград Костадин Паскалев. Първото, което каза при откриването Паскалев, беше, че не се учредява партия "и това трябва да се знае от самото начало".  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега