Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първият е вече тук! Новият тролейбус направи първото си кръгче в Бургас

Първият е вече тук! Новият тролейбус направи първото си кръгче в Бургас

Първият тролейбус с марката „Соларис“, от общо 23 нови коли, които ще подменят напълно остарелите вече машини от градския транспорт на Бургас, направи първото си кръгче в града. Щафетата му предаде най-старият бургаски тролей с марка “Берна”, произведен през 1967 година. Последната си спирка той посрещна с табела „Излизам в заслужена пенсия“.

Първият тролейбус с марката„Соларис“, от общо 23 нови коли, които ще подменят напълно остарелите вечемашини от градския транспорт на Бургас, направи първото си кръгче в града. Щафетатаму предаде най-старият бургаски тролей с марка“Берна”, произведен през 1967 година. Последнатаси спирка той посрещна с табела „Излизам в заслужена пенсия“.

В „церемонията“ по смяната,участие взеха кмета на град Бургас – Димитър Николов, директорът на „Бургасбус“ЕООД – Петко Драгнев, служители на общината и фирмата превозвач. Те бяхасимволичните последни пътници на стария и първите – на новия тролей. Репортерна PoligrafF.net се включи в първата обиколка на новатамашина из центъра на града.

„Новите тролейбуси са оборудвани с всички екстри, които имат и новите автобусис марка „Соларис“ –  климатични системи, рампи инакланящи се платформи за трудноподвижни граждани и майки с деца, електронни табла с информация за направлението и спиркитена тролея, четири видеокамери, записващи случващотосе вътре в салона, както и на пътя. Записите ще сеизползват и за изясняване на обстоятелствата при инциденти на пътя“, пояснипред журналисти кметът Николов, докато се возеше на първата седалка на новиятролейбус. Очаква се следващите 11 бройки от поръчката да пристигнат през юни.

Градоначалникът разказа още, че при поръчкатана тролеите, изрично е посочено изискване за подсилване на климатичнитесистеми. „Според синоптиците, между средата на юли и средата на август ще бъдатнай-горещите дни в България. Тогава цялата мрежа на градския транспорт ще бъдеоборудвана с климатици, за по-комфортно пътуване на гражданите“, допълниНиколов.

Директорът на „Бургасбус“ – ПеткоДрагнев пък напомни за друго предимство на новите тролейбуси – тяхнатаавтономност. Отново при поръчването на колите, бенефициентът е поискалмонтирането на помощни двигатели, които осигуряват придвижването на тролеитепри повреда в електросистемата или инцидент на пътя.

„Новите тролеи консумират двапъти по-малко електроенергия от старите, дори при работа на пълни обороти, свключена климатична система“, отбеляза Драгнев. Това прави новите коли освенкомфортни, но и по-енергоспестяващи, в духа на „Зеления Бургас“.

Морският град е сред първитеподменили изцяло автомобилите от градския транспорт, при това в рамките наоколо година, подчерта инж. Драгнев. „Обещахме на Бургазлии да обновим изцялотранспорта. Някои не ни повярваха, но ние го направихме!“, допълни кметаНиколов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега