Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първо детско отделение е с изцяло освежени стени /снимки/

Първо детско отделение е с изцяло освежени стени /снимки/

Завърши първият етап от изрисуването на стени

Завърши първият етап от изрисуването на стени в коридора на Първо детско отделение към УМБАЛ Бургас. Това съобщи в социалните мрежи Ренета Тонич, която е инициатор на идеята. Тя благодари на талантливата стенописка Марина Матлина, която въпреки натоварения си график и ангажименти от личен характер, успя да отдели време и да реализира проекта.
Снимка: Ренета Тонич/Facebook

"С огромна радост обявяваме с Марина Матлина завършването на първи етап от изрисуването на стени в коридора Първо детско отделение към УМБАЛ-Бургас. В продължение на месец и въпреки натоварения си график и двете си момчета, за които се грижи сама, тя подаряваше всяка своя вечер на проекта. Марина, благодарим ти, момиче!", написа Тонич във "Фейсбук".

Снимка: Ренета Тонич/Facebook

"Благодаря на ръководството на болницата и д-р Борис Ангелов за възможността да допринесем за по-свежата атмосфера в отделението за едни по-спокойни детски очи.Надяваме се да открием още творци, с които да продължим изрисуването на стените. Налични са около 10 стени с размери 4м./2,50м. в Първо детско отделение и поне още толкова във Второ. Има възможност да организираме и изрисуването на приемните стаи там. Има ли добротворци, ще има и случване! Благодарим на всеки, който помогна, съдейства и ни подкрепяше по пътя!", пише още Тонич. 

Снимка: Ренета Тонич/Facebook

Припомняме, че в края на август грейна още една палитра от рисунки в УМБАЛ - Бургас. Нейн автор е талантивата Екатерина Митсова, руски художник, а мястото е фоайето на Второ детско отделение със завеждащ лекар, д-р Каспарян. В отделението се настаняват деца от 2 до 18 годишна възраст. Темата е слънчевата система и космоса. 

Снимка: Ренета Тонич/Facebook

Освен това над 65 картини бяха дарени на същото отделение, за да внесат уют в стаите за хоспитализация на малките пациенти. "Специални благодарности към децата - художници от Неделното училище към храм "Св. Иван Рилски" с ръководител г-жа Атанасия Петрова, малчуганите от ДГ "Детелина", гр. Поморие с директор Таня Арабаджиева, главен учител, г-жа Дафина Асеникова и преподавател, г-жа Тихомира Михова, както и Рисувална “Елфина” с ръководител г-жа Милена Димитрова. Благодарим и за картините на мамите Наталия, Олга, Златина, Анна Илиева, както и на дарителите на рамки Анна, Катя, Наталия, Цветелина", коментира тогава Ренета Тонич, а за "PoligrafF" сподели, че проектът ѝ ще продължи с изрисуване на приемните стаи в двете отделения на лечебното заведение.

Снимка: Ренета Тонич/Facebook


Снимка: Ренета Тонич/Facebook
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега