Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ПСС и БЧК призовават да не се подценяват опасностите в планината

ПСС и БЧК призовават да не се подценяват опасностите в планината

Сред най-важните условия са планирането и подготовката на маршрута, избор на подходящо облекло и обувки, запасяването с храна и течности, правилната екипировката и нейното използване, отбелязват от Планинската спасителна служба.

Във връзка с очакваната промяна на атмосферните условия и очакваните снеговалежи и студено време от Планинската спасителна служба (ПСС) при Българския Червен кръст припомнят основните правила за безопасност в планината. Сред най-важните условия са планирането и подготовката на маршрута, избор на подходящо облекло и обувки, запасяването с храна и течности, правилната екипировката и нейното използване. "Проверете метеорологичната прогноза преди да тръгнете в планината и бъдете готови да промените или да се откажете от предварителния план, ако времето стане неподходящо.", съветват от ПСС.

Планинските спасители са подготвени да оказват помощ в планината. През 2023 допълнително към тяхната материална наличност беше закупена специална екипировка за над 100 хиляди лева (изключително важна за работата им), както и 3 ATV машини, 2 моторни шейни, високопроходим автомобил, GPS устройства, спасителна количка и нови носилки.

Материалната база, с която разполагат планинските спасители, е достатъчна за оказване на помощ при инциденти в планината и за спасяване на човешки животи, както и за обезпечаване на нормалното протичане на предстоящия ски сезон. ПСС е единствената организация в България, която вече над 90 години се занимава с планинско спасяване и развива своята дейност в съответствие с принципите на Червения кръст и своите традиции. ПСС при БЧК извършва своята оперативна работа с над 500 действащи планински спасители, разпределени в 32 спасителни отряда.

"Не забравяйте, че независимо от помощта, която ще получите от планинските спасители, не трябва да подценявате условията в планината, като подходящата екипировка, планинарската подготовка са и ваша отговорност. При нужда от помощ позвънете на тел. 112 или на Централния денонощен пост на Планинска спасителна служба при БЧК – 02 963 2000. Можете да подадете сигнал и на безплатното мобилно приложение на ПСС. ", отбелязват от спасителната служба.

Планинските спасители съветват и очакват да си направите планинска застраховка.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега