Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Птица остави без ток летище Бургас и част от "Изгрев"

Птица остави без ток летище Бургас и част от "Изгрев"

Авария в електропреносната мрежа на EVN остави на тъмно летище Бургас снощи. Птица е скъсала един от проводниците, е установила ремонтната група, пратена на място, съобщават от електроразпределителната компания.

Авария в електропреносната мрежа на  EVN остави на тъмно летище Бургас снощи. Птица е скъсала един от проводниците, е установила ремонтната група, пратена на място, съобщават от електроразпределителната компания. Инцидентът е станал около 20.11 часа. Тогава диспечерите на ЕВН са отчели, че основният захранващ електропровод за летището е изключен.

Електрозахранването е прехвърлено автоматично по резервен електропровод. В 21:30 ч. е отчетено отпадане на захранването и от резервния електропровод. Своевременно на място са изпратени 3 дежурни групи на EVN България, които са извършили обход на двата аварийни електропровода и са локализирали повредата. При обхода е открит скъсан проводник и мъртва птица.

Успоредно с предприетите мерки от диспечерския център за управление на мрежата електрозахранването за летището е възстановено в 23:32 часа.При извършването на оперативните превключвания с цел възстановяване на схемата на електрозахранване за летище Сарафово временни смущения  е имало и за някои клиенти в част от кв. „Изгрев“ в гр. Бургас до 23:52 ч., когато то е било изцяло нормализирано.  

EVN България информира, че дружеството е предприело необходимите организационни и технически мерки с подсигурени дежурни екипи с необходимите материали и техника за бърза реакция при възникналата ситуация.    С цел изясняване на технически въпроси във връзка с поддържане на електросъоръжения на летището дружеството ще организира съвместна среща с ръководството на летище Сарафово.    

EVN България има изготвена и стартирала концепция за развитието на електроразпределителната мрежа в региона на летище и квартал Сарафово в Бургас. Техническите дейности по нейното реализиране вече стартираха и ще продължат след края на активния летен сезон.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега