Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътна полиция с акция "Алкохол и дрога" през почивните дни

Пътна полиция с акция "Алкохол и дрога" през почивните дни

Властите са мобилизирани за предстоящия дълъг уикенд.

Първият от двата дълги уикенда през септември започва утре. От МВР докладваха, че са взети всички мерки за сигурност и охрана на реда както в населените места, така и по пътищата. Очаква се през почивните дни от Пътна полиция да засилят проверките за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Униформените ще проверяват и за правоспособността на водачите. Проверките ще се извършват по всички пътища и малките населени места.

На 5 септември от 12 до 20 часа и на 6 септември от 8  до 12 часа е създадена необходимата организация за бързо, безпроблемно и безопасно напускане на големите градове, обясни началникът на "Пътна полиция" - гл. инспектор Димитър Мичев. Същата организация е създадена и за последния от серията почивни дни - 8 септември, за времето от 14 до 20 часа, когато се очаква обратен трафик - в посока големите градове.

Той уточни, че през последния работен и последния почивен ден усилията на пътните полицаи ще са насочени към подпомагане на трафика по основните направления и автомагистралите. Отново ще бъде забранено и движението на тежкотоварни автомобили по най-натоварените пътни артерии в пиковите часове - днес от 16 до 20 часа и в последния почивен ден от 14 до 20 часа.

Набелязани са мерки за недопускане на струпване на автомобили преди зоната за граничен контрол и недопускане на нарушения в зоната на граничните пунктове, уточни комисар Румяна Борисова - началник отдел „Гранични проверки“ ГДГП. Създадена е също организация за непрекъсваемост на работата. Тя поясни, че се очаква засилен трафик в посока Гърция и препоръча освен граничните пунктове на Кулата и Маказа, пътуващите да се насочват и към ГКПП- Илинден, където има отворени допълнителни работни места и пътно платно.

Очаква се също интензивен трафик и в посока Сърбия и от Турция и препоръча на водачите преди пътуване да се информират за интензитета на трафика от сайта на ГДГП, където информацията се актуализира на всеки два часа. Тя обърна внимание и на редовността на документите – паспорт или лична карта. „Актът за раждане не е документ за пътуване. Онези, които ще пътуват с децата си в отсъствието на един от родителите, задължително трябва да имат писмено родителско съгласие от отсъстващия и в оригинал, но да носят и копие“, обясни комисар Борисова.

ОТ ИААА са предприети всички необходими мерки. Всички служители на агенцията, които имат правомощия да извършват проверки, ще бъдат ситуирани по основните направления и ще осъществяват контрол на товарните автомобили и автобусите, каза изпълнителният директор на агенцията Бойко Рановски.

В следобедните часове днес усилията на служителите на агенцията и на Пътна полиция, ще са насочени към спазване на забраната за движение на товарните автомобили. В почивните дни също са осигурени дежурни екипи, добави Рановски.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега