Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътна полиция с нова акция, насочена към безопасността на децата и младежите

Пътна полиция с нова акция, насочена към безопасността на децата и младежите

Основното, за което ще следят контролните органи, е недопускане пресичането от пешеходци на платното за движение на нерегламентирани за това места или при забранителен сигнал на светофарната уредба.

От днес до 25 юни е в ход специализирана полицейска операция, насочена към опазване на живота и здравето на децата и младежите, голяма част от които от 15 юни са вече във ваканция, информират от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Основното, за което ще следят контролните органи, е недопускане пресичането от пешеходци на платното за движение на нерегламентирани за това места или при забранителен сигнал на светофарната уредба. Друг акцент е недопускане управлението на мотопеди и други видове превозни средства от неправоспособни водачи.

Спрямо водачите на пътни превозни средства да бъде засилен контролът за недопускане отнемането на предимство на пешеходци, управление на МПС и превоз на пътници без използването на обезопасителни средства. Ще се следи и за недопускане на движение на велосипедисти по тротоарите, както и за неизползване на светлоотразителна жилетка в тъмната част на денонощието.

Междувременно вчера приключи операцията за недопускане на нерегламентирано шофиране и спиране в лентата за принудително спиране на автомагистралите. 7939 моторни превозни средства и 9194 водачи и пътници са проверени в периода от 11 до 14 юни. В резултат на проверките са установени 26 водачи, нарушили забраната да се шофира или спира там. Освен това са установени 47 водачи, управлявали след употреба на алкохол и други 10, след употреба на наркотични вещества.

По време на операцията на нарушители са били съставени 2739 фиша и 893 акта за установени административни нарушения.



ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега