Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътна полиция стартира масови проверки на товарни автомобили и автобуси

Пътна полиция стартира масови проверки на товарни автомобили и автобуси

Пътна полиция стартира масови проверки на товарни автомобили и автобуси, съобщават от Главна дирекция “Охранителна полиция”. Акцията част от европейска инициатива на европейската организация на службите на пътна полиция - TISPOL, провеждана едновременно на територията на всички държави-членки, и ще продължи до 27-и юли.

Пътна полиция стартира масови проверки на товарни автомобили и автобуси, съобщават от Главна дирекция “Охранителна полиция”. Акцията  част от европейска инициатива на европейската организация на службите на пътна полиция - TISPOL, провеждана едновременно на територията на всички държави-членки, и ще продължи до 27-и юли. Полицаите ще следят дали водачите спазват времето за почивка, ограниченията на скоростта, както и за употреба на алкохол, превоз на необезопасени товари и претоварване на автомобилите.

По време на проверките по метода на “широкообхватен контрол”, освен за използването на обезопасителни колани и каски от водачите на МПС и пътниците и обезопасителни системи за децата, пътните полицаи ще следят и за наличието на валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите. Ще се проверява и за винетни стикери при ползване на пътищата от републиканската пътна мрежа. 

В акцията ще се включат и представители на криминална и икономическа полиция, които ще проверяват за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други престъпления. 

В акцията ще участват и служители от регионалните структури на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” при МТИТС. Те ще осъществяват контрол върху нерегламентирания превоз на пътници в районите на автобусните спирки, автогари, ж.п. гари или други места.

При констатиране на случаи на нерегламентиран превоз на пътници, ще бъдат предприемани съответните мерки по административен ред. При данни за извършени престъпления ще се уведомяват съответните районни прокуратури за вземане на отношение по компетентност. 


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега