Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътните глоби ни преследват в целия ЕС

Пътните глоби ни преследват в целия ЕС

Европейският парламент гласува днес нови правила за пътните глоби в общността. Шофьорите, направили нарушение в друга държава от ЕС, ще получават фишовете си у дома.

Европейският парламент гласува днес нови правила за пътните глоби в общността. Шофьорите, направили нарушение в друга държава от ЕС, ще получават фишовете си у дома. Досега нарушенията в чужбина често оставаха безнаказани, но от днес ако нарушителят откаже да плати, той ще отговаря пред закона, както е предвидено в родната му страна.

Новите правила се отнасят по-специално за превишената скорост, минаване на червен светофар, говорене по телефон, каране в автобусната лента, липса на предпазни колани, а за мотористите - управление без каска. Глобата за всички тези нарушения в ЕС е над 70 евро.

След влизането в сила на законодателството, номерата на нарушителите ще се вкарват в обща база и ще се разпределят по национална регистрация. Така например, данните на кола с български номер, минала на червено в Испания, ще бъдат предавани на нашия КАТ. Българската полиция ще идентифицира шофьора и ще изпраща на испанските си колеги неговите данни.

Испанската пътна полиция ще му прати писмо, в което ще го информира къде и кога е заловен в грешка, заедно с искането да си плати глобата по испанския закон. Така шофьорът, заснет от камера да прави нарушение, където и да е в общността, ще получава фиша за глобата на домашния си адрес и на родния си език.

Брюксел ще иска и отчет от страните членки как са се справили с плащането на фишове от чужбина. Според европейското право всеки може да кара с националния си номер до 6 месеца, ако живее в друга страна от ЕС.

Новите разпоредби влизат в сила от юли 2013 г., за което има съгласие на страните членки. Великобритания , Дания и Ирландия засега няма да участват в системата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега