Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пуснаха в експлоатация реконструираната улица "Крайезерна"

Пуснаха в експлоатация реконструираната улица "Крайезерна"

Последният етап от Южния обход на града включва цялостна реконструкция на пътен възел "Владимир Павлов".

Пуснаха в експлоатация четирилентовия път на реконструираната улица "Крайезерна". С това Общината очаква, че проблемът с транзитния трафик в Бургас ще бъде наполовина решен. Последният етап от Южния обход на града включва цялостна реконструкция на пътен възел "Владимир Павлов".

"В момента сме стартирали процедура за изграждане на още една лента на надлеза. Желанието на Община Бургас е да осигури допълнителни 3.5 метра габарит на конструкцията на моста. Разширяването на надлеза ще позволи транзитния трафик от София в посока Южното Черноморие да не се смесва с трафика, който идва от "Трапезица" в посока "Тодор Александров", а да има самостоятелна транзитна лента за скоростно изнасяне в посока пътен възел Юг", сподели кметът Димитър Николов в интервю за БНР.

Той обяви, че следващият етап от облекчаването на трафика и извеждането му от Бургас ще бъде изграждането на Северния обход на града, който ще свърже движението с предстоящия четирилентов път Бургас - Слънчев бряг.

"След бензиностанция "Ром петрол" и недовършения жп прелез, който в момента съществува, с детелина се отклонява движението в посока Сарафово до тенис кортовете им и сервизите на "Ситроен". Оттам трафикът се влива в четирилентовия път в посока надлез "Каблешково", след това към Сарафово, Летище Бургас и Поморие", допълни още Николов.

Община Бургас и Агенция "Пътна инфраструктура" ще финансират бъдещия Северен обход на града. Извеждането на транзитния трафик от Бургас ще подобри екологичните показатели, като се намалят задръстванията, пътните инциденти, шумът и вредните емисии във въздуха.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега