Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Фервекс" вече е забранен и в България

"Фервекс" вече е забранен и в България

Изпълнителната агенция по лекарствата е блокирала продажбите на наличните партиди от лекарствения продукт „Фервекс гранули за перорален разтвор за възрастни малина” и на „Фервекс гранули за перорален разтвор за възрастни и деца” след получени сигнали за открито нетипично замърсяване на някои партиди от лекарствения продукт, съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Изпълнителнатаагенция по лекарствата е блокирала продажбите на наличните партиди отлекарствения продукт „Фервекс гранули за перорален разтвор за възрастни  малина” и на „Фервекс гранули за перораленразтвор за възрастни и деца” след получени сигнали за открито нетипичнозамърсяване на някои партиди от лекарствения продукт, съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Информацията зазамърсяването е подадена от Френскатаагенция за сигурност на лекарствата и здравните продукти чрез Международнатасистема за бързо уведомяване /Rapid Alert/,както и от фирмата-производител. Съобщава се, че при рутинни тестове на определени партиди преди пускането им на пазарае констатирано  наличие на  микроорганизма Ентерококус фециум (Enterococcus faecium).Изрично се уточнява, че въпросните партиди не са влизали в продажба в мрежата.

Изпълнителната агенция по лекарствата незабавно епредприела необходимите мерки на територията на страната. Издадени са заповедиза блокиране на наличностите на лекарствения продукт в България.

В рамките на24 часа притежателят на разрешението за употреба е блокирал всички количестваот търговците на едро, аптеките и дрогериите. След направените до момента изследвания,  фирмата-производител, не е открилазамърсяване във вече освободени за продаване и пуснати на европейските пазарипартиди от лекарствения продукт. Въпреки това, като превантивна мярка за защитана общественото здраве, фирмата-производител е съобщила, че блокира и изтеглявсички количества от произведените лекарства до изясняване на причините зазамърсяването.

До момента нито в Изпълнителна агенция по лекарствата,нито във фирмата производител не са получени съобщения за нежелани реакции,свързани с употребата на продукта на територията на страната. С целелиминиране и на най-малък риск за здравето, МЗ и ИАЛ препоръчват на гражданитекато превантивна мярка да използват алтернативни лекарствени продукти споредсъветите на личния лекар или фармацевт.  МикроорганизмътЕнтерококус фециум (Enterococcus faecium)   енормален   микроорганизъм в чревния трактна човека, но изолирането му от околна среда говори за органично замърсяване.Наличието му в лекарствения продукт е недопустимо в лекарства и храни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега