Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Гражданска отговорност" поскъпва с до 10%

"Гражданска отговорност" поскъпва с до 10%

Задължителната за шофьорите застраховка “Гражданска отговорност” поскъпва с до 10%. Поне 800 хиляди шофьори ще трябва да подновят застраховките си на по-високите цени през следващите три месеца.

Задължителната за шофьорите застраховка “Гражданска отговорност” поскъпва с до 10%. Поне 800 хиляди шофьори ще трябва да подновят застраховките си на по-високите цени през следващите три месеца. Асоциацията на българските застрахователи оправдава увеличените цени с големите щети, които правят румънските водачи, пише bTV.

По данни на Комисията за финансов надзор и застрахователния бранш “Гражданска отговорност” през 2008 г. е струвала средно 144 лева. Очаква се в края на тази година цената да е около 220 - 225 лева.  Според застрахователите полицата поскъпва най-вече и заради непрекъснато увеличаващите се катастрофи, които правят румънските шофори с купени и застраховани у нас автомобили.

„Последните две години имаме масово купуване на български автомобили от граждани от съседните страни и от румънски. Там обезщетенията са доста по-високи. Всичко това води и до ръст в обезщетенията на застрахователните компании”, обяснява Коста Чолаков.

Наложената в Западна Европа бонус система съвестните шофьори да плащат по-евтина застраховка, а рисковите - много по-скъпа, ще навлезе масово на българския пазар през 2013 г. В момента компаниите предлагат такива отстъпки само на дългогодишните си клиенти. Анализите на застрахователите показват, че най-внимателни са шофьорите над 35 години. По-малко кататастрофи правят и водачите в малките градове и села и за тях застрахователите предвиждат по-големи отстъпки от цената на застраховката.  

За да могат да правят сериозни отстъпки и за новодошлите клиенти застрахователите искат да се убедят, че в новата обща за целия бранш информационна система ще има пълни данни за всеки един водач в България. Все пак “Гражданска отговорност” може да  поевтинее поне с 1,50 лева, ако парламентът отмени задължението всяка кола да има стикер, залепен на предното стъкло.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега