Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Кинедок" продължава днес с "Момичета с морски мечти"

"Кинедок" продължава днес с "Момичета с морски мечти"

Хърватско-италианската продукция разказва за силата на духа на група 80-годишни "момичета".

Хърватско-италианската продукция “Момичета с морски мечти” е заглавието, което бургазлии и гостите на града ще могат да видят днес, в рамките на международния проект “Кинедок”. Оригиналното заглавие на лентата от 2016-а година е “Funne: Le ragazze che sognavano il mare”. Режисьор е Katia Bernardi, а самият филм е заснет на хърватски.

Група „момичета“ на възраст около 80 години се срещат в „Рододендрон“, местния дамски клуб. Днес те обсъждат един много важен въпрос. Настъпила е финансова криза и тази година липсват средства за организиране на дългоочакваното пътуване, с което да се отпразнува 20-годишнината на клуба.

Това пътуване е специално не само заради юбилея, но и заради това, че много от членките на клуба ще видят морето за пръв път през живота си. Опитите на жените да си набавят финансиране по традиционния за тях начин - продавайки бродерии, торти и полента на националните панаири, този път се оказват недостатъчни.

Ерминия, енергичната 70-годишна ръководителка на клуба, верната й приятелка Армида - най-добрата бална танцьорка в селото и Йоланда, позната още като Мис “Ябълков пай”, имат идея: защо те също да не направят календар, който да продават от врата на врата по Коледа, както прави местният клуб на пожарникарите? Календарът трябва да е уникален и специален, пълен с енергия, с техния копнеж за свобода и мечтата им да избягат от планината.

Прожекцията ще се състои тази вечер, от 18:30 часа в КЦ “Морско казино”. Входът е свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега