Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Крайезерна" ще е готова до края на юни

"Крайезерна" ще е готова до края на юни

Ускоряват строителството на важни за Бургаски регион обекти.

Улица "Крайезерна" ще бъде готова до края на юни, за да поеме трафика към Южното Черноморие за летния сезон. Това стана ясно от инспекцията на обекта, която днес направиха председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на Бургас Димитър Николов. Те посетиха строителната площадка на зала "Арена Бургас".

Реконструкцията и разширяване ул. "Крайезерна" е продължение на един от най-важните инфраструктурни проекти за региона - изграждането на надлеза над Товарна гара. Завършването на улицата е от голямо значение за осигуряване на достъп до терените в Северна промишлена зона и за извеждане на транзитния трафик извън центъра на Бургас. 

Целта е да се осигури директна връзка с главен път І-6 София - Бургас и І-9 Варна - Бургас - М. Търново - ГКПП Малко Търново, както и с прилежащите производствени зони "Север", "Юг" и "Победа", пристанищен комплекс "Запад" и с цялото Южно Черноморие.

В момента се извършва реконструкция и разширение на уличните платна, рехабилитация и изместване на комуникации и техническа инфраструктура като газопроводи, водопроводи, дъждовна канализация, улично осветление, електромрежи. Дори и по време на строителството и преди сезона трафикът по улицата е изключително натоварен, защото няма алтернативен маршрут. Затова е важно бързото им финализиране, обясни кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Той допълни, че се работи и по изграждането на кръгово кръстовище и връзките с пътищата от републиканската мрежа в посока София, Варна, Созопол, кв. "Долно Езерово". За осигуряване на безпрепятственото движение за посоките Созопол-Варна и Варна-кв. "Горно Езерово" са предвидени транзитни връзки без навлизане. 

"Кметът на Бургас се задейства рано относно пътната инфраструктура в града и работата ще се свърши. Това е жизнено важно за града, икономиката и инвеститорите. Нека хората от Бургас разберат, че ще оправим цялата им инфраструктура, връзката с Поморие също", заяви пред журналисти Бойко Борисов. Той пое ангажимент до следващото лято да завърши поне един от лотовете на четирилентовия път Бургас - Слънчев бряг, тъй като всеки ден от там преминават хиляди автомобили, а пътните инциденти са ежедневие. 

Борисов инспектира и строителството на спортна зала "Арена Бургас", която също е от изключително значение за региона. Той изиска ускоряване на строителството заради очакваното домакинство на града на европейски и световни първенства. По думите на бургаският кмет залата е важна и за останалите общини, тъй като ще помогне за запълване на легловата база в хотелите на съседните градове и то целогодишно. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега