Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Кушлев" взе имущество от Димо Калудов за над 200 000 лева

"Кушлев" взе имущество от Димо Калудов за над 200 000 лева

Комисията "Кушлев" спечели дело срещу Димо Калудов от Бургас за отнемане в полза на държавата на имуществото му, придобито от престъпна дейност, съобщиха от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност /КУИППД/.

Комисията "Кушлев" спечели дело срещу Димо Калудов от Бургас за отнемане в полза на държавата на имуществото му, придобито от престъпна дейност, съобщиха от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност /КУИППД/. Общата стойност на имуществото е 234 570,65 лв.

Името на Димо Калудов е замесено в афера от 2008 г. Тя е за неправомерно прехвърляне на имот. Калудов се сближил със самотноживеещия 62-годишен бургазлия Петър Иванов. Под предлог казал, че иска да наеме стая от апартамента му. Пенсионерът имал слабост към алкохола и Калудов умело я използвал. Пред разследващите тогава Калудов признава, че е подписал Петър Иванов в молбата за данъчна оценка на имота. Осведомени по това време разказват, че измамникът от няколко години се подвизавал в Свиленградско. Номерът на мобилния телефон, записан в съдебната регистрация на фирмата му "Димитър Бекяров-Димо Калудов", обаче се оказал невалиден. В крайна сметка Петър Иванов се обесил заради това, че загубил апартамента си.

Проверяваното лице Димо Калудов е с влязла в сила присъда на Бургаския окръжен съд. За периода от 1 януари 2005 г. до 15 април с.г. ответникът е избегнал плащането на големи данъци. Поради това след събиране на доказателства Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност, заведе делото срещу Димо Калудов.

Съдебно-икономически експертизи потвърдиха, че за проверявания период от 1985 г. до 2009 г. семейство Калудови са получили законни доходи от 994,34 минимални работни заплати и са изразходвали за издръжка и придобиване на имущество 2 309,47 минимални работни заплати.

Съдът прие становището, че за констатираната разлика от 1 315,13 минимални работни заплати не се установяват законни източници на доходи. Бургаският окръжен съд реши в полза на държавата да отидат: етаж от двуетажна масивна сграда в Бургас, заедно с избено и таванско помещения; лек автомобил "Пежо 306"; сумата от 107 570,65 лв. - получена от продажбата на недвижим имот в Бургас.

Калудов трябва да заплати на КУИППД разноските по делото, които са 12 102 лв. Решението може да бъде обжалвано пред Бургаския апелативен съд в двуседмичен срок.

 

Източник: в. "24 часа"

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега