Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Меден рудник" се сдоби с първите си павирани алеи

"Меден рудник" се сдоби с първите си павирани алеи

Доскоро паважната настилка се смяташе за лукс. Подобни алеи имаше само в централните части на Бургас. Комплекс "Меден рудник" разби тази традиция и се сдоби с първите си павирани алеи.

Доскоро паважната настилка се смяташе за лукс. Подобни алеи имаше само в централните части на Бургас. Комплекс "Меден рудник" разби тази традиция и се сдоби с първите си павирани алеи.

Те са част от реновираното междублоково пространство край бл. 453, 455, 456, 457 и 459 в зона "Б". Там Община Бургас изпълнява мащабно благоустрояване върху терен, който представляваше една гола поляна.

Другата иновация на този обект е монтирането на голям подземен колектор за дъждовни води. Той е разположен в най-ниската част. Проектът се възползва от естествената география на терена и неговата денивелация. Така дъждовната вода безпроблемно ще се насочва и събира в колектора, за да се използва след това за поливане на новата паркова растителност.

Част от нея вече е засадена. Акцентира се на иглолистни дървета, тъй като "Меден рудник" се намира на по-висока надморска височина от останалите части на града и климатът е подходящ за тях.

С довършване на строителните работи между блоковете ще се обособят два паркинга, две детски и една спортна площадка. Ще се постави нова паркова мебел, монтира се ново осветление.

"Желанието и намерението ми е през следващите години подобни благоустройства да се случат на възможно най-много места в междублоковите пространства из целия град", каза кметът Димитър Николов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега