Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Несоциалният" плосък данък виновен за "възможностите" на бюджета

"Несоциалният" плосък данък виновен за "възможностите" на бюджета

Пари за социалните сфери няма как да има с такъв нисък „несоциален” данък, който не прибира достатъчно средства в сметките на държавата.

Пари за социалните сфери няма как да има с такъв нисък „несоциален” данък, който не прибира достатъчно средства в сметките на държавата. Така Борисов коментира пред бургаските журналисти изказването на финансовия министър, че при един бъдещ следващ мандат може да се мисли за падане на плоския данък от 10 %.    

"На практика фирмите, след като бъдат обложени, на база 7% влизат данъци в държавата, а в една Швеция са около 70%, в Германия са 60% средно от това, което изработи един човек му го прибира държавата и го дава на социално слабите. В България това е 7%. Така че Станишев, като говори за социална държава, да каже защо са го въвели", каза премиерът и допълни, че едва ли вече може да се говори за отпадане на плоския данък, тъй като в този момент данъчната стабилност е много важна за бизнеса и инвеститорите.    

Премиерът коментира и желанието на военните освен да получат по-високи заплати и да се запазят старите условия на пенсиониране.

"По времето на комунизма репресивният апарат на държавата ползваше много привилегии. Приоритети при нас са образованието, здравеопазването, културата, археологията, да възстановим спортните бази. В най-голямата криза платихме най-голямата техника, за какво могат да са недоволни. Всички искаме високи заплати, но бюджетът на държавата е това. Следващата година, когато държавата има повече пари, ще повишаваме. Сега повишаваме пенсиите и минималната работна заплата... просто толкова пари има държавата", коментира още Борисов.      

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега