Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Образование без граници" с участници от няколко континента

"Образование без граници" с участници от няколко континента

От 19 до 21 октомври, в Националния дворец на културата, ще се проведе седмото издание на международно изложение „Образование без граници”.

От 19 до 21 октомври, в Националния дворец на културата, ще се проведе седмото издание на международно изложение „Образование без граници”. През есенното издание отново ще видим участници от няколко континента. В рамките на изложението „Образование без граници” българската кандидатстудентска аудитория ще има отличната възможност да задоволи традиционно силния си интерес към сферата на висшето обучение в страната на Шилер и Гьоте.

Сред основните акценти е участието на висши учебни заведения от немската провинция Бавария, което се осъществява с подкрепата на Германо-Българската индустриално-търговска камара. В София ще бъдат представени всички висши учебни заведения на Бавария, а освен информация, ще бъдат раздавани годишни стипендии за млади учени, както и стипендии за летни езикови курсове за студенти в баварски университети. Традиционно на международно изложение „Образование без граници” ще участват представители от далечна Япония, Австралия и Канада. От тази година всички чуждестранни кандидати могат да се възползват от улеснения достъп кандидатстване за австралийска студентска виза.

Австралия предлага първокласна инфраструктура, висококачествена образователна система и високотехнологични постижения. Студентите могат да се възползват от възможностите за работа, както и редица програми за привличане на квалифицирани личности. Подобни опции съществуват и в Япония. В страната на изгряващото слънце всички кандидати могат да се възползват от стипендии за специализанти и бакалаври, стипендии по японски език и култура и стипендии за чуждестранни студенти.

На „Образование без граници” ще видим и най-стария международен колеж в Канада – Columbia College, чиито студенти продължават да учат в University of British Columbia (UBC), Simon Fraser University (SFU), University of Victoria и други големи висши учебни заведения. От европейския континент ще присъстват финландски, холандски, датски, английски, шведски и много други и най-важното различни участници. В групата на Финландия отново ще видим престижните University of Tampere и Tampere University of Technology.

Тези две институции предлагат международни програми в областите за изследване на инженерството, икономиката и бизнес администрацията, социалните услуги и здравеопазването, информационните и социални науки. Тампере е един от най-оживените и активни студентски градове във Финландия с 36 000 студенти, който предлага широк спектър от дейности за свободното време и културни забележителности за учащите.

Огромен интерес се очаква да предизвика и чешкият участник Škoda Auto University, който е първият и единствен университет, принадлежащ на една от най-големите европейски автомобилни марки. Концепцията на висшето учебно заведение предлага един семестър задължителен стаж в предприятие – обикновено ŠKODA AUTO a.s. Освен това, най-добрите студенти започват работа в чуждестранните дъщерни дружества на Volkswagen group. От Великобритания ще видим академично и организационно обединение на шест известни, независими английски учебни заведения от типа sixth form colleges, функциониращи в градовете Лондон, Манчестър, Бирмингам и Кеймбридж.

Основната цел на британските колежи Abbey DLD Group of College е пълноценно да подготви възпитаниците си за влизане в едни от най-добрите и престижни университети във Великобритания. Основните програми на колежите Abbey са за квалификациите GCSE и A Level, както и International Foundation Programme. Abbey DLD colleges има 99% успеваемост на A-level, а 87% взимат степен A*-C, гарантирайки прием за медицина, инженерство, право, бизнес, финанси, архитектура и изкуство. Приемът може да бъде от 15-годишна възраст със записване на GCSEs или от 16-годишна възраст с регистрация на A Levels подготвителна програма за прием в университет.

Всички колежи (Abbey College Birmingham, Abbey College Cambridge, Abbey College London, Abbey College Manchester, DLD College, London) се ползват с първокласна репутация в образователната среда и в по-масовия работен свят, а репутацията нараства всяка година с броя на новите ученици. От Великобритания ще видим и University of London – водеща институция, която включва в своята структура световноизвестни колежи като LSE, King’s College и UCL.

Най-популярна програма в тази институция е бакалавърската програма по право, която се регулира академично от шестте колежи на Университета в Лондон, които имат юридически факултети, наред с бакалавърските програми по Икономика, Мениджмънт, Финанси и Социални науки, за които LSE осигурява академична посока. На „Образование без граници” ще намерите още участници от Швеция, Нидерландия, Дания, Хърватска, Кипър и др. Представители на България ще бъдат Международна гимназия Проф. д-р Васил Златарски, American College Council, Професионална гимназия по каменообработване - Кунино, Висше Училище Международен Колеж, International University College (University of Portsmouth Program, Sofia), Комисия „Фулбрайт”.

Седмото поредно издание на „Образование без граници” ще се проведе между 19 и 21 октомври в Националния дворец на културата в София (откриването е от 11 часа на 19.10.2012 г.). Входът е свободен след предварителна регистрация тук или на място в НДК! 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега